Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673
Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673

Lucrările la proiectul Vranceaqua, etapa a II-a, au început astăzi

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a participat astăzi la inaugurarea lucrărilor la primul contract din proiectul Vranceaqua, etapa a II-a. Oprișan, directorul CUP SA Focșani, Gheorghe Vasilescu, primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu, și directorul societății Hidroconstrucția au tăiat panglica inaugurală la contractul de lucrări pentru înființarea conductei de aducțiune zonală a apei pe traseul Odobești – Bordești, care va alimenta localitățile: Vârteșcoiu, Broșteni, Cîrligele, Cotești, Urechești, Popești, Gura Caliței și Bordești. La eveniment au participat mai mulți locuitori ai comunei Cîrligele, dar și primarul comunei Vîrteșcoiu, Viorel Mîrza.

Primarul Ștefan Moscu a ținut să mulțumească președintelui Consiliului Județean Vrancea pentru sprijinul acordat în derularea proiectelor locale. „Referitor la proiectul care începe astăzi este de mare importanță pentru noi deoarece locuitorii comunei noastre, dar și din alte localități din zonă suferim vara de lipsa apei potabile. Vreau să mulțumesc președintelui Marian Oprișan pentru implementarea acestui proiect prin care, în foarte scurt timp, vom reuși să aducem apă de foarte bună calitate pentru locuitorii noștri“, a precizat edilul.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a precizat că fără sprijinul administrației județene și fără fonduri europene, investițiile locale în infrastructură nu ar fi fost posibile. „Este vorba de investiții masive în infrastructura privind calitatea vieții, investiții care au o valoare foarte mare și pe care comunitățile locale nu și le permit. Gândiți-vă câte sute de ani de aici înainte trebuie să plătească taxe și impozite locuitorii comunei Cîrligele ca să acopere numai investițiile realizate la nivel local! Practic, această localitate trăiește mai bine decât își permite, deoarece bugetul local este foarte mic și fără aceste investiții masive, derulate de administrația județeană sau de administrațiile locale cu sprinjinul administrației județene, nu se putea face nimic. Eu niciodată nu promit ceea ce nu pot face și întotdeauna mă țin de cuvînt. Și acest proiect care începe azi la Cîrliugele face parte din ceea ce eu împreună cu echipa PSD în județul Vrancea am promis că vom realiza. Noi facem pentru oameni, nu luăm de la oameni, să fie foarte clar“, a spus Marian Oprișan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?