Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO: Flori și felicitări pentru două vrâncence de-o vârstă cu România Mare


    Reprezentanții din Vrancea ai Ministerului Administrației și Internelor, respectiv din cadrul IPJ, IJJ, ISU și ai Prefecturii, au sărbătorit-o ieri, pe tanti Stana Cucută, din localitatea Popești. Aceasta va împlini peste două luni onorabila vârstă de 100 de ani. Pentru că vizita a avut loc chiar de Ziua Drapelului, musafirii i-au dus bunicuței un tort,  ornat cu Drapelul României și i-au oferit în dar un Drapel. Ministrul Administrației și Internelor, Carmen Dan, i-a urat la mulți ani.

     Mesajul ministrului Administrației și Internelor a fost citit de subprefectul George Bazilescu. „Ne bucurăm că v-ați născut în România și ați avut privilegiul de a trăi alături de ea 100 de ani de istorie. O istorie nu întotdeauna ușoară, dar una demnă. Din păcate, nu-i mai avem pe lângă noi pe mulți dintre cei care au contribuit în acești 100 de ani la dezvoltarea României așa cum am cunoscut-o noi cu cei mai puțini ani de viață. România a fost făurită de cei care au crezut în destinul acestui stat, de cei care au trăit, au muncit și au rămas aici, în ciuda încercărilor sau provocărilor istoriei. România va rămâne România, atât timp cât fiecare dintre noi va crede în ea, atât timp cât fiecare dintre noi își va dovedi patriotismul prin tot ceea ce face și atât timp cât vom avea înțelepciunea de a le spune copiilor și nepoților noștri cu ce sacrificii a fost făurită națiunea noastră. România va rămâne atât timp cât noi vom respecta strămoșii noștri și eroii noștri, bunii și străbunii. De aceea, mă simt onorată ca în acest an să pot transmite respectul meu și urările de bine românilor care își sărbătoresc centenarul odată cu țara. În numele meu personal și al colegilor din Ministerul Afacerilor Interne, primiți vă rog cele mai alese gânduri și urări sincere de sănătate! 1 decembrie 1918 este ziua de naștere a României, cu acest prilej vă invit pe toți să păstrăm România în dreptul inimii. La mulți ani”, a transmis ministrul Carmen Dan.

    La venerabila vârstă de 100 de ani, bătrâna își muncește singură grădina, care este plină de legume. Mai mult decât atât, se bucură de o luciditate de nezdruncinat, dar și de o memorie, care i-a făcut invidioși pe toți cei de față. Bătrâna și-a impresionat musafirii, recitând poezii învățate în clasa I și a II-a.

    Luni, 25 iunie, reprezentanții din Vrancea ai Ministerului Afacerilor Interne au  vizitat-o pe focșăneanca Catinca Cristea, tot cu prilejul împlinirii frumoasei vârste de 100 de ani.

    „În contextul Centenarului Marii Uniri, Ministerul Afacerilor Interne a lansat la nivel național campania ,,O viață cât un centenar’’, menită a-i sărbători pe românii care au împlinit sau urmează să împlinească anul acesta venerabila vârstă de 100 de ani. Două „centenare”, de-o vârstă cu România Mare, doamna Catinca Cristea, din municipiul Focșani și doamna Stana Cucută, din comuna Popești au fost vizitate de către reprezentanții structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne. Cele două doamne au primit din partea ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela Dan, o scrisoare de felicitare însoțită de un tricolor și de o insignă cu inscripția „România 100”. De asemenea, reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județ le-au oferit flori și mici cadouri simbolice pentru a marca un veac de istorie trăită. Doamna Catinca Cristea ne-a arătat fotografii ale dumneaei și ale soțului, domnul Simion Cristea. Soldat în armata română, a luptat pe front în cadrul Regimentului 2 Roșiori, a fost rănit pe câmpul de luptă, decorat cu „Serviciul Credincios clasa a III-a” iar ulterior a fost luat prizonier în luptele din munții Tatra din fosta Cehoslovacie. Potrivit celor povestite de copiii săi, acesta a revenit acasă de pe front când cei din familie își pierduseră orice speranță că îl vor revedea iar soții Cristea și-au continuat împreună viața până acum 30 de ani, când veteranul de război a decedat. Rămasă fără soț, doamna Catinca Cristea și-a crescut nepoții și strănepoții, una dintre ele fiind alături de stră-străbunică la eveniment.

    (Marți), 26 iunie, doamna Stana Cucută din comuna Popești, care în luna august va marca împlinirea celor 100 de ani de viață, a fost felicitată de către subprefectul județului, George Bazilescu, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea – colonel Flaviu Chiscop,  prim adjunctul inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea – colonel Dorel Iordache, comisarul șef de poliție Vasile Marin – împuternicit adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, precum și de către purtătorii de cuvânt din cadrul structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne. Ne-a întâmpinat veselă, ascunzându-și secolul de viață. Ne-a luat de mână și ne-a arătat grădina pe care o îngrijește, a recitat poezii învățate în clasele primare și ne-a servit cu prăjituri făcute în casă. Plină de energie, ne-a condus la plecare și ne-a invitat să-i trecem oricând pragul frumoasei gospodării și să-i ascultăm frânturi din frumoasa poveste de viață”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții IPJ Vrancea, IJJ Vrancea, ISU Vrancea și ai Instituției Prefectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?