Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

VIDEO: „Lupii – de la conflict la conviețuire!”, un film realizat în cadrul proiectului WOLFLIFE





Lupii – de la conflict la conviețuire!

Filmul este realizat împreună cu echipa WOLFLIFE și va fi public în curând pentru a spune tuturor, în cele mai spectaculoase imagini, povestea proiectului WOLFLIFE, amănunte din viața lupilor și ale celorlalte specii alături de care trăiesc în aceste zone sălbatice, dar și amenințările care pun în pericol conservarea lupilor pe termen lung. După 4 ani de activitate în Carpații Orientali, suntem fericiți să vă invităm la film! În luna Iulie !
Sursa: Facebook/ACDB (Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice – n.r.)

Lupii – de la conflict la conviețuire!
Carpații Orientali au fost locul în care, timp de patru ani, o întreagă echipă de cercetători, conservaționiști și voluntari au lucrat împreună pentru a desluși cât mai multe dintre tainele lupilor.
WOLFLIFE este primul proiect de conservare dedicat exclusiv lupului din România, care primește finanțare de la Comisia Europeană și are ca scop implementarea celor mai bune practici pentru conservarea în mediul natural a speciei lup (Canis lupus), menținerea unei populații sănătoase și viabile de lupi în Munții Carpați, dar si promovarea unei mai bune coexistențe om-lup. Filmul „Lupii – de la conflict la conviețuire!” relevă în cele mai spectaculoase imagini povestea proiectului WOLFLIFE, amănunte din viața lupilor și ale celorlalte specii alături de care trăiesc în aceste zone sălbatice, dar, totodată ne arată și amenințările care pun în pericol conservarea lupilor pe termen lung. În luna Iulie vă invităm la film!  Până atunci pagina proiectului nostru vă pune la dispoziție toate informațiile necesare:
https://www.wolflife.eu/
https://www.facebook.com/wolf.conservation/

    Lupul este un prădător tipic, oportunist și adaptabil care se hrănește cu ceea ce este disponibil sau accesibil în habitatul în care trăiește. De regulă, consumă ungulate sălbatice acolo unde acestea sunt abundente, dar se poate orienta si către ungulate domestice sau alte resurse de hrană (mamifere de talie mică, fructe de pădure sau chiar deșeuri) acolo unde habitatul este puternic antropizat .
Capacitatea mare de adaptare le permite să reacționeze eficient la schimbările condițiilor de habitat și ale celor climatice (severitatea iernii, grosimea stratului de zăpadă), astfel că tipul de hrană preferată, într-o anumită zonă, poate varia de la un sezon la altul sau de la un an la altul. În habitatele naturale, unde pot fi disponibile mai multe specii de ungulate sălbatice, lupii preferă prada care presupune consumul cel mai scăzut de energie în procesul de urmărire-captură-consum, raportat la energia câștigată în urma consumului . Caracteristicile habitatului, corelate cu abundența și diversitatea speciilor de ungulate sălbatice sunt factorii principali care influențează dieta lupului.
    Studiile desfășurate de noi în Munții Vrancei, in zona Madaras și Herculian au arătat că dieta lupului se bazează pe ungulate sălbatice atât iarna (91-94% din total biomasă consumata), cât și vara (63-80% din total biomasă consumata). Între speciile de ungulate sălbatice, mistrețul este specia cea mai abundentă, fiind cu precădere selectat. Ungulatele domestice apar în proporții scăzute (iarna 1.8-2.1%, vara 6.1-12.9%), iar în timpul verii poate fi observată o creștere semnificativă a prezenței câinelui în dieta lupului (iarna 4-5%, față de vara 12-21%).
    Sursa: Facebook/WOLFLIFE


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?