Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

GALERIE FOTO: Conferință Europeană Anti-discriminare, organizată de CJRAE Vrancea la București


Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vrancea și Inter Cultural Iceland au organizat Conferința Internațioanală „I am not a racist, but…” la Hotel Parliament București. Conferința a avut ca scop principal diseminarea și multiplicarea rezultatelor proiectului Erasmus+KA2 „I am not a racist, but… Anti-discrimination training for unmotivated and resistant adults”  (INAR), proiect implementat în perioada septembrie 2016-august 2018 de InterCulturalIceland, în parteneriat cu CJRAE Vrancea, Coalition for Racial Equality and Rights (United Kingdom) și Chancengleich in Europa e.V. (Germania).
Conform datelor furnizate de Liliana Jeni Mihai, director CJRAE Vrancea, la evenimentul de multiplicare a rezultatelor au participat reprezentanți ai unor instituții de formare a adulților și ONG-uri active în domeniul acțiunilor anti-rasism și anti-discriminare din Germania, Islanda și Anglia, dar și profesioniști din România: consilieri școlari și formatori din rețeaua CJRAE din țară, asociații implicate în formarea adulților și în combaterea discriminării și promovarea incluziunii sociale, cadre didactice din mediul universitar și studenți-doctoranzi, reprezentanți ai Institutului de Științe ale Educației, profesori etc.
Guðrún Pétursdóttir, managerul proiectului INAR, a prezentat participanților contextul proiectului și necesitatea organizării și implementării unor proiecte destinate combaterii rasismului și discriminării în Europa, inclusiv rezultatele unor cercetări în domeniu realizate de instituția pe care o reprezintă. Proiectul INAR a avut ca obiectiv principal dezvoltarea unei metodologii de formare a adulților care să permită implementarea unor cursuri anti-rasism și anti-discriminare destinate în special persoanelor mai reticente, din diverse motive, în implicarea în astfel de activități de formare.
Reprezentanții partenerilor din proiect au prezentat toate resursele dezvoltate prin proiect: manualul pentru formatori, structura activităților de formare propuse, resursele video demonstrative și resursele interactive (jocul Facebook), pe care formatorii le pot utiliza pentru a-și organiza propriile programe de formare. „Conferința s-a încheiat cu o discuție panel pe parcursul căreia participanții, atât cei din România, cât și cei din străinătate, au putut interacționa direct cu membrii echipei de implementare a proiectului, au putut adresa întrebări cu privire la implementarea proiectului și la modul de utilizare a resurselor dezvoltate prin proiect. În cadrul discuției, partenerii INAR au subliniat faptul că Uniunea Europeană încurajează inițiativele anti-rasism și anti-discriminare, inclusiv prin intermediul finanțărilor Erasmus +, însă interesul instituțiilor potențial beneficiare pentru aceste linii de finanțare este încă redus”, a transmis Liliana Jeni Mihai, director CJRAE Vrancea.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?