Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: „Ziua Magică“, sărbătorită la Grădinița 15 din Focșani


Grădinița cu program prelungit nr. 15 Focșani a serbat ziua copilului în cadrul proiectului „Ziua magică”, derulat de profesoarele Oana Alexe și Alina Badiu. Ideea inițierii acestui proiect în grădiniță a apărut datorită bucuriei pe care o resimt copiii pentru sărbătorirea unor evenimente locale sau naționale, a emoțiilor pe care le creează manifestările din sfera dansului, muzicii, poeziei și picturii. Spectacolele și serbările își merită locul în educație, prin aprecierea deosebită de care se bucură în școli și grădinițe.
La eveniment au fost prezenți Rodica Boboc, deputat PSD Vrancea, Ionuț Mersoiu, viceprimarul municipiului Focșani, Lauriana Ailincuței, inspector școlar general, și Aurel Șelaru, inspector școlar general adjunct, Amalia Chirtoc, inspector învățământ preșcolar, Cătălin Danciu, directorul Liceului Tehnologic G.G. Longinescu Focșani, cadre didactice și părinți. În cuvântul lor, invitații le-au adresat urări de „la mulți ani” și sănătate copiilor.
Micuții au avut parte de concursuri, momente de muzică și dans, precum și jocuri libere. Trupele ,,Steluțele”, ,,Florile”, ,,Fluturașii” și ,,Iepurașii” i-au încântat pe cei prezenți la activitate cu energia, buna dispoziție și fericirea ce li se citea pe chipuri. Copiii au pregătit un flash-mob, coordonat de profesoara de dans Loredana Avram, urmat de un concurs de decorat coronițe, apoi joacă liberă la tobogane și trambuline gonflabile. „1 iunie este cel mai bun prilej de a sărbători copilăria și copilul, de a le oferi iubirea și aprecierea noastră. Sărbătorirea Zilei Copilului prilejuiește preșcolarilor, părinților, bunicilor și educatoarelor realizarea unor activități variate la care sunt invitați să participe cu toții. În postura de spectatori sau parteneri de joc, invitații asistă sau iau parte la activitățile deosebite pregătite pentru această zi festivă. Astfel de activități sporesc disponibilitatea și dorința de implicare a părinților, într-un demers formativ-educativ coerent, care sprijină dezvoltarea comportamentelor pozitive ale copiilor, în funcție de nevoile individuale ale acestora, pentru integrarea lor în viața socială”, au transmis cadrele didactice implicate în proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?