Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Perioada de valorificare a tomatelor cultivate în spaţii protejate, prelungită


Guvernul a decis, joi, prelungirea până la 15 iunie a perioadei de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. „Pe ordinea de zi suplimentară a fost o inițiativă venită de la Ministerul Agriculturii, este de fapt o prelungire a unui termen în ceea ce privește valorificarea producției pentru producătorii de tomate. Este o veste bună pentru aceștia. Termenul a fost prelungit până la 15 iunie 2018, termenul de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate. A fost luată această decizie, având în vedere că în lunile februarie și martie temperaturile au fost extrem de scăzute, au fost ninsori abundente în zona României și din cauza acestor fenomene meteorologice creșterea și dezvoltarea răsadurilor și replantarea acestora a fost dificilă”, a precizat Nelu Barbu, după ședința de Guvern.

Potrivit lui Barbu, Ministerul Agriculturii a făcut această propunere pentru a ajuta fermierii. Inițial, termenul era 31 mai, a mai spus Barbu. Guvernul a completat, astfel, art. 5 din Hotărârea Guvernului nr. 943/2017 pentru aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate’, pentru anul 2018, precizează un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Programul guvernamental de sprijin pentru tomate cultivate în spații protejate se află în al doilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate proaspete din producția autohtonă începând cu luna mai și până în decembrie. În acest fel, producătorii vor fi încurajați să obțină produse de calitate, competitive, furnizând tomate autohtone în perioada de extrasezon. Numărul fermierilor care valorifică producția în piețe la această dată este de 2.154, dintr-un total de 11.987 înscriși în program, ceea ce reprezintă 18 % din total, menționează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?