Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Porți deschise la Asociația Lumea lui Pinocchio din Panciu


Asociația Lumea lui Pinocchio din Panciu organizează vineri, 25 Mai 2018, Ziua Porților Deschise, prilej de a-l sărbători pe Pinocchio la a 5-a aniversare. Chiar dacă Centrul este tânăr, Asociația și-a început activitatea în data de 29 noiembrie 2001, sub denumirea de Asociatia Rom pentru Rom, cu sprijinul Asociației neguvernamentale IBO Italia. Misiunea Asociației este aceea de a contribui la dialogul și la dezvoltarea socială și psihologică a minorilor din Panciu, în mod special a celor aflați în situații problematice din punct de vedere social.

Obiectivele activității Asociației sunt:
– contribuirea la promovarea și dezvoltarea socială și psihologică a minorilor și tinerilor din Panciu, în special a celor cu probleme sociale grave;
– dezvoltarea ideii de voluntariat, ca expresie a solidarității sociale, pentru sprijinirea tineretului, în general;
– diminuarea cauzelor care generează sărăcia și promovarea incluziunii sociale a persoanelor care aparțin categoriilor dezavantajate;
– influențarea pozitivă a societății românești, pentru a diminua prejudecățile legate de comunitatea de romi.

Ziua Porților Deschise este și ocazia pentru a sărbători încheierea proiectului SEV „Eu Volunteers to Learn” (2016-1-RO01-KA105-024178), cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Proiectul a fost implementat în perioada 2016-2018 și a avut ca scop fortificarea relațiilor de cooperare internațională și de promovare a mobilității tinerilor și a voluntariatului în cadrul UE. O astfel de experiență este esențială pentru a promova bunăstarea personală, creșterea profesională, mai ales pentru a preveni excluziunea socială și marginalizarea, în special într-o lume unde recent fenomenul de industrializare și globalizare afectează puternic tânăra generație. Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 7 voluntari aparținând partenerilor noștri din Austria, Germania și Spania.
Sunteți așteptați între orele 10-16 la Centrul Pinocchio să ne cunoaștem și să petrecem la Carnavalul Prieteniei. Staff-ul și voluntarii au pregătit jocuri și activități distractive pentru toți copiii orașului Panciu. Ne dorim să fie o ocazie în care să împărtășim rezultatele proiectului și să vă povestim planurile noastre de viitor.

Asociația Lumea lui Pinocchio Panciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?