Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

CNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate – operaţională


Lucrările de soluționare a fluctuațiilor apărute în funcționarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate au fost finalizate cu succes, iar rezultatul confirmă faptul că nu au existat pierderi sau deteriorări de informații din baza de date a PIAS, precizează Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
Potrivit sursei citate, după etapa lucrărilor tehnice de stabilizare a funcționării PIAS, s-au efectuat activități de analiză, monitorizare, verificare și consolidare a platformei, constatându-se că la ora actuală sistemul informatic este pe deplin operațional. „Pentru soluționarea disfuncționalităților platformei informatice s-a lucrat literalmente non-stop, inclusiv noaptea și în weekend, efectuându-se operațiuni complexe de analiză, depanare și verificare a PIAS. Rămânem în continuare în alertă și monitorizăm permanent funcționarea platformei. Totodată, am accelerat demersurile necesare contractării de noi servicii de mentenanță și este necesar să ne gândim și la alte măsuri care să ducă la evitarea unor asemenea incidente în viitor”, a declarat președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, potrivit unui comunicat transmis joi.
Astfel, în ziua de 16 mai, s-a înregistrat un total de 1.550.008 conectări la sistemul informatic, numărul de servicii raportate și validate fiind de 766.186. În aceeași zi, numărul de vârf de rețete prescrise pe oră a fost de 31.799, iar numărul de vârf de rețete eliberate pe oră a fost de 24.326, ceea ce se încadrează într-un flux normal de funcționare a sistemului informatic, arată Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
CNAS precizează că pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS sunt aplicabile prevederile art. 207 – 210 din HG 140/2018 și ale art. 40 – 42 din HG 155/2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?