Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

ULTIMA ORĂ! 80 de persoane reținute în urma operațiunii „Ziua Z”; în Vrancea a avut loc o percheziție


 Procurorii au reținut, joi, 80 de persoane în urma operațiunii „Ziua Z”, care a constat în 238 de percheziții domiciliare în 28 de județe și în București, informează DIICOT. Alte 20 de persoane au fost puse sub control judiciar, iar în cazul altora două urmează să se solicite arestarea în lipsă. Perchezițiile au avut loc miercuri, fiind vizați 227 de suspecți din mai multe grupări infracționale.
 DIICOT preciza într-un comunicat că grupările erau implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competența sa, respectiv trafic de droguri de risc și de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum și infracțiuni cu violență, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal și tentativă de omor.nAcțiunile au fost rezultatul activităților investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT și structura centrală.
 Operațiunea ‘ZIUA Z’ s-a derulat concomitent pe teritoriul județelor Vrancea, Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Galați, Brăila, Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov,  Teleorman, Dolj, Gorj, Caraș, Hunedoara, Timișoara, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj și Bistrița Năsăud și în municipiului București.
 Au participat ofițeri de poliție judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor de poliție județene și luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române.
 Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, acțiunea fiind efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și al Direcției Generale Anticorupție.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?