Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Arest menținut pentru bărbatul care și-a violat mătușa


Bărbatul de 29 de ani, din comuna Mera, care în luna februarie a.c. și-a violat mătușa în vârstă de 66 de ani, rămâne în arest preventiv. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Focșani și nu este definitivă.
„(…) respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpatul B(…) Gicu privind înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. (…) constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului B(…) GICU, aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Focșani, pentru săvârșirea infracțiunii de viol (…) menține măsura arestării preventive a inculpatului B(…) Gicu dispusă prin Încheierea din data de 20.02.2018, pronunțată de Judecătoria Focșani (…) până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. (…) împotriva prezentei încheieri se poate formula contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. (…) soluționată și pronunțată în Cameră de Consiliu azi, 02 mai 2018”, este decizia magistraților de la Judecătoria Focșani.

La mijlocul lunii martie, bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de viol. Conform rechizitoriului, fapta a fost comisă în seara zilei de 12.02.2018, dată la care Gicu B. a întreținut relații sexuale cu persoana vătămată prin întrebuințarea de violențe, provocându-i acesteia leziuni ce au necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale.
În ziua respectivă, în jurul orei 17.30, partea vătămată se afla pe o stradă din localitate, îndreptându-se spre locuința sa. În dreptul bisericii din zona Podul Mănăstirii, femeia a fost abordată de nepotul său, din partea soțului, care era băut. Nepotul i-a dat femeii un pumn în față, moment în care aceasta a căzut la pământ. Pentru că femeia nu se mai putea ridica, nepotul a luat-o în brațe, intenția lui fiind aceea de a o duce pe un drum lăturalnic în apropierea unei suprafețe de teren, cultivată cu viță de vie. În momentul în care a vrut să o ia în brațe, femeia s-a zbătut și au căzut amândoi înapoi, pe pământ. Inculpatul s-a ridicat, a apucat-o de picioare și a târât-o până lângă un gard. Pentru că femeia striga după ajutor, inculpatul a lovit-o din nou cu pumnul în față, moment în care ea a început să sângereze. Totodată i-a pus și mâna la gât pentru a o determina să tacă.
Bărbatul a reușit să-și dezbrace mătușa, s-a dezbrăcat și el și a întreținut raporturi sexuale cu aceasta. Apoi, inculpatul și-a lăsat victima pe drum și a plecat. Femeia a reușit și ea să se ridice și a ajuns acasă cu greu, unde a zăcut câteva zile. I-a povestit soțului ei ce i s-a întâmplat, iar pe data de 17 februarie a fost sesizată poliția. Inculpatul a recunoscut fapta și a spus că o regretă. El nu este la primul contract cu pușcăria. În anul 2007 a mai fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor deosebit de grav și tâlhărie.
Nici femeia nu este la prima experiență de acest gen. În luna martie a anului trecut, ea a ajuns la spital după ce era să fie violată. Atunci, un alt nepot, tot după soț, ar fi încercat să întrețină relații sexuale cu ea cu forța. Fapta nu s-a consumat pentru că incidentul s-a petrecut în curtea casei femeii, aceasta a țipat și a fost auzită de vecini, care au sărit în ajutorul ei. Bărbatul a fost trimis în judecată, dar nu a mai fost condamnat pentru că mătușa s-a împăcat cu el.

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?