Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Taekwondo: Festival de arte marțiale în Polivalentă! Pe 12 mai va fi ”Cupa Vrancea – Memorialul Tomiță Lazăr”


„Cupa Vrancea – Memorialul Tomiță Lazăr” la taekwondo va avea loc la 12 mai, în Sala Polivalentă din Focșani. Competiție de tradiție, Cupa Vrancea, inițiată în 2010 de CS Addras Taekwondo Focșani în parteneriat cu DJSDT Vrancea și Municipiul Focșani, a ajuns la ediția a șaptea. „Din 2016, turneul de taekwondo de la Focșani este comemorativ, fiind organizat în memoria fostului comisar șef de poliție, Tomiță Lazăr, al cărui destin tragic a marcat întreaga comunitate locală, el însuși fiind un om de sport, multiplu medaliat în compețiile MAI în diverse probe atletice, precum și din sfera pregătirii specifice cadrelor MAI și unul dintre primii practicanți ai artelor marțiale din România” așa cum este precizat într-un comunicat primit de la organizatori.
Până duminică, 29 aprilie, la „Cupa Vrancea – Memorialul Tomiță Lazăr” erau înscriși aproape 500 de sportivi din România, Serbia și Republica Moldova. Ultima zi de înscrieri va fi 10 mai.  
Competiția va începe la 12 mai, ora 9,00, dar deschiderea oficială va fi făcută la ora 13,00, cu participarea unor oficialități, sponsori și promotori ai evenimentului. Un detașament de luptători SAS va aduce un omagiu fostului lor coleg, Tomiță Lazăr, în memoria căruia va fi ținut un moment de reculegere.   
Ediția din acest an a Cupei Vrancea – Memorialul Tomiță Lazăr are câteva elemente de noutate. Între acestea, este includerea probei de luptă speed kick – lovituri rapide – care constă în aplicarea cât mai multor lovituri corecte asupra unui manechin cu formă umană, într-un timp prestabilit – de regulă 15 secunde sau 30 de secunde. Concursul este piramidal, calificându-de mai departe sportivul clasat pe primul loc.
Tot în premieră vor fi acordate premii în bani și echipamente sportive celor mai buni sportivi ai competiției.
În comunicatul primit de la organizatori este precizat că „sponsorii acestui turneu – Altdorf Tehnik, Școala de Șoferi Melinteanu, GoGo Auto Focșani, Pensiunea RIX Rooms – oferă sume de bani primilor trei sportivi ai competiției, după cum urmează: 500 lei locul 1 + Trofeul (cel mai bun sportiv al competiției, oferit de DJST Vrancea); 400 lei, locul 2; 300 lei, locul 3. Magazinul DECATHLON Focșani va oferi echipamente sportive celor mai buni sportivi, masculin + feminin cu vârste între 6-17 ani, conform categoriilor de vârstă înscrise în concurs: copii 2 (6-7 ani, M/F); copii 1 (8-9 ani, M/F); juniori mici (10-11 ani, M/F); cadeți (12-14 ani, M/F); juniori (15-17 ani, M/F).
Clasamentul va fi stabilit de soft-ul Tomato, în funcție de: numărul de meciuri câștigate; punctajul acumulat; punctajul pasiv mai mic;     victoriile câștigate prin KO; numărul mai mic de avertismente pentru acțiuni prohibite în timpul meciurilor.
Partenerul și promotorul competiției, DJST Vrancea, oferăTrofeul „CUPA VRANCEA” echipelor clasate pe locurile 1 – 5 în clasamentul general, punctajul general fiind stabilit după următoarele criterii: medalie de aur = 7 puncte; medalie de argint = 3 puncte; medalie de bronz = 1 punct; fiecare competitor înscris pe grilele de concurs primește un punct”.
Organizatorii anunță că biletul de intrare la „Cupa Vrancea – Memorialul Tomiță Lazăr” costă 10 lei pentru adulți, copiii însotiți de părinți având intrarea gratuită. O parte din încasări va fi donată unei doamne polițist care are nevoie de un tratament medical foarte costisitor la o clinică din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?