Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: Șah: Ana-Maria Apostu, David-Mihai Andrei, la 8 ani, și Alexandru-Ionuț Borza, la 10 ani, campioni județeni!


Sâmbătă, 28 aprilie, la Sala Sporturilor din Focșani au continuat Campionatele Județene de Åžah Vrancea pentru copii și juniori. După ce marți, 24 aprilie, și miercuri, 25 aprilie, s-au desfășurat turneele pentru categoriile de vârstă U 6 ani și U 7 ani, sâmbătă a venit rândul turneelor pentru U 8 ani și U 10 ani. S-a jucat șah rapid, dar în sistem elvețian, șapte runde. La turneul U 8 ani au participat și trei șahiști de vârstă mai mică, dornici de confruntare cu cei mai experimentați.
La fete U 8 ani campioană județeană a devenit Ana-Maria Apostu, care cu trei zile în urmă devenise campioană la categoria ei de vârstă (U 7 ani), reușind astfel să devină dublă campioană județeană. Vicecampioană la fete U 8 ani este Antonia Spiridonescu.
La băieți U 8 ani campion județean este David-Mihai Andrei care a dominat categoric turneul, câștigând fără emoții toate cele 7 partide, demonstrând că nu întâmplător a obținut rezultatele frumoase cu o lună în urmă la campionatele naționale. Vicecampion la băieți U 8 ani este Patric-Andrei Făcâlă, care obținuse cu trei zile în urmă titlul de campion județean U 7 ani.
La băieți U 10 ani campion județean este Alexandru-Ionuț Borza, care a câștigat toate partidele disputate, confirmând forma bună în care s-a aflat și la campionatele naționale recent încheiate la Căciulata. Vicecampion este Valentin Corbu, unul dintre șahiștii aflați în permanență printre primii la toate turneele la care participă. Atât Alex cât și Vali au categoria a II-a și dacă vor merge tot așa, vor ajunge la categoria I șahistă la o vârstă fragedă. Elena Lupu, și ea abonată permanent la locurile de pe podium, a cucerit locul I la fete U 10 ani, dar Elena, campioană județeană anul trecut la U 8 ani, nu s-a mai putut bucura și anul acesta de titlul de campioană din cauza numărului prea mic de fete participante la categoria ei de vârstă.
S-au mai remarcat, de la ambele turnee, Andrei-Dănuț Neagu, Yannis Raphael Grecu, Vlad Samoilă, Rareș-Gabriel Nechita, Adelin-Åžtefan Dăscălescu, Denis-Ionuț Pilă, Filip-Andrei Toia, Mihai Dumitrașcu, Andrei Goleșteanu, Andrei Nicolau, Alexandru-Åžtefan Tiron și Åžtefan Haimana-Munteanu. O mențiune aparte trebuie făcută pentru Giulia Lungu care a început de foarte puțin timp pregătirea dar dovedește talent, pasiune și multă seriozitate. 
Campionatele județene de șah Vrancea au fost organizate de Clubul Sportiv Olimp Åžah Focșani, Clubul Sportiv Municipal Focșani 2007, în colaborare cu Asociația Județeană de Åžah Vrancea și Direcția de Sport și Tineret Vrancea.
De Anton SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?