Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Mateescu (ANM): Temperaturi de până la 29 de grade Celsius, în mini-vacanţa de 1 Mai, la nivelul întregii ţări


Vremea va fi deosebit de frumoasă în mini-vacanța de 1 Mai, iar valorile termice vor ajunge la 29 de grade Celsius, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.
Prognoza de specialitate relevă, totodată, că, în zilele de 30 aprilie și 1 Mai, temperaturile vor urca până spre 28-29 de grade Celsius și doar temporar, în zona montană, vor fi posibile câteva ploi, dar slabe cantitativ. „După ziua de sâmbătă, urmează vești bune. Temperaturile se vor încadra, la scara întregii țări, între 14-15 grade Celsius și 29 de grade, în zonele din partea sudică și vestică a țării. De asemenea, pe Litoral se vor înregistra valori termice cuprinse între 18 și 24 de grade, deci vom avea o vreme însorită. Pentru zona de munte ne așteptăm să avem intervale scurte cu ploi de vară caracteristice, pentru că regimul de temperaturi este unul mai degrabă specific pentru sfârșitul lunii mai. Așadar, în general, vom avea o vreme prielnică pentru fiecare dintre noi, indiferent unde ne vom afla. În zona de sud, de vest, chiar și în zona Moldovei, temperaturile vor fi foarte generoase, pentru că, practic, la scara întregii țări, de la Litoral până la zona montană, mercurul din termometre va indica valori cu mult peste normele climatologice specifice datei din calendar. Pe 30 aprilie și 1 Mai este posibil, însă, ca în zona montană să existe probabilitatea de apariție, pentru scurte intervale de timp, a precipitațiilor, dar foarte slabe cantitativ”, a afirmat directorul general al ANM.
Elena Mateescu a subliniat, în același timp, că pentru București sunt anunțate, în mini-vacanța de 1 Mai, valori de temperatură foarte ridicate, în jurul a 27-29 de grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?