Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Închisoare pentru frații care și-au bătut crunt vecinul, căruia au vrut să-i fure lucerna


    Doi frați din Bordești, care au bătut măr un localnic, au fost condamnați la închisoare. Ei au fost judecați pentru infracțiunea de tentativă la omor, iar instanța de fond, respectiv Tribunalul Vrancea, a dat o primă soluție în dosar. Aceasta nu este definitivă, atât inculpații, cât și Parchetul și persoana vătămată putând face contestație.
    „(…) Condamnă pe inculpatul I(…) Ionuț, aflat în Penitenciarul Focșani, pentru săvârșirea infracțiunilor de : – tentativă la infracțiunea de omor calificat (…) la o pedeapsă de 7 (șapte) ani închisoare și 4 (patru) ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor (…) – tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată (…) la o pedeapsă de 1 (un) an și 2 (două) luni închisoare și 1(un) an pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a), b) ?i n) Cod penal. (…) contopește pedepsele principale aplicate inculpatului prin prezenta, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de 7 (șapte) ani închisoare și 4 (patru) ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a), b) și n) Cod penal, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate, de 4 luni și 6 zile închisoare, în final urmând să execute, pedeapsa principală de 7(șapte) ani 4 luni și 6 zile închisoare și 4 (patru) ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor (…).
    Condamnă pe inculpatul D(…) Cătălin Tudorel, aflat în Penitenciarul Focșani, , pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de omor calificat (…) la o pedeapsă de la o pedeapsă de 5(cinci) ani închisoare și 4(patru) ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor (…)”
, se arată în decizia instanței.
    Magistrații au admis în parte și pretențiile civile ale victimei, cei doi inculpați fiind obligați să-i achite acesteia 8.900 lei, reprezentând daune materiale, și 15.000 lei daune morale. Inculpații au de achitat bani și la spitalele la care a fost internată persoana vătămată.
    Cei doi au fost reținuți pe 10 iulie 2017 și arestați preventiv ulterior, după ce, în seara zilei de 9 iulie, Cătălin Tudorel D., de 19 ani, și fratele său, Ionuț I., de 26 de ani, au plecat de acasă cu intenția de a duce caii să pască pe un teren situat nu departe de locuința lor. În drum spre terenul respectiv, frații au trecut pe lângă proprietatea vecinului lor, unde era crescută lucerna, moment în care fratele mai mare s-a gândit să meargă să o fure. Fratele mai mic și-a continuat drumul cu caii la păscut, în timp ce celălalt a luat-o către proprietatea vecinului. Ajuns acolo, s-a apucat de strâns lucerna. 
A fost observat de partea vătămată, care a strigat la el, cerându-i să plece. Ionuț I. nu a plecat, ba chiar a fost deranjat de atitudinea vecinului, motiv pentru care s-a îndreptat către acesta și l-a lovit cu pumnii în față, dar și peste corp. Sursele noastre spuneau atunci că pentru a se apăra, partea vătămată l-a lovit pe inculpat cu o furcă în zona gâtului. Inculpatul nu s-a potolit și a continuat să lovească victima. Când a constatat că sângerează în zona gâtului, Ionuț I. a cerut ajutor fratelui său mai mic, care a venit imediat. În loc să aplaneze conflictul, acesta a început la rându-i să lovească partea vătămată cu picioarele în spate și la coaste. Între timp, fratele mai mare a plecat către casă, iar când a văzut că Cătălin Tudorel D. continuă să lovească victima, a strigat la acesta să o lase în pace.
Ajuns acasă, Ionuț I. a fost văzut de concubina sa, care a chemat poliția și ambulanța. Nimeni nu a spus nimic de cea de-a doua victimă. În timp ce medicii îi acordau îngrijiri medicale lui Ionuț I., au auzit strigătul de ajutor al vecinului, care era în stare mult mai gravă. Potrivit anchetatorilor, victima a suferit leziuni care i-au pus în pericol viața, având fracturi, probleme la un plămân, hemoragie și altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?