Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Cinci elevi vrânceni s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei satelor


Cinci elevi care învață la școli din mediul rural s-au calificat la etapa națională a Concursului Național de Matematică pentru elevii claselor  IV – VIII  „Olimpiada satelor din România”. Astfel, eleva Maria – Antonia Burducea (FOTO) va reprezenta Vrancea la clasa a VIII-a. Ea este elevă la Școala Gimnazială „Învățător Ghe. Asănache” Bordești. Maria este pregătită de profesorul  Marin Vioreanu.
Alături de ea s-au mai calificat la etapa națională Andreea Lăbunț, elevă în clasa a IV-a la Școala Gimnazială „Barbu Ștefănescu Delavrancea”, Năruja, pregătită de profesoara Violeta Chitacu; Gabriel Cosor, elev în clasa a V-a la Școala Gimnazială „Profesor Panaite C. Mazilu” Broșteni, pregătit de profesorul Constantin Fudulică; Bianca-Elena Praja, elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești. Bianca este îndrumată de  profesorul Rică Zaharia. La clasa a VII-a s-a calificat eleva Teodora Mania, elevă la Școala Gimnazială din Păunești. Teodora este pregătită de profesoara Cornelia Moisă. Etapa națională va avea loc la Cluj Napoca.
 Olimpiada satelor din România a apărut ca o necesitate de a antrena în competiții și copiii din mediul rural, pentru a le oferi și lor șansa de a vrea mai mult și de a „gusta” din bucuria punctajelor obținute la un concurs școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?