Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642
Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642

Loredana Dinu, Ioana Ionescu și Marius Florea se duelează vineri pentru președinţia Federaţiei Române de Scrimă


    Trei candidați din lumea scrimei, Loredana Dinu, campioană olimpică, mondială și europeană la spadă, Ioana Ionescu, vicepreședintă a Federației Române de Scrimă, și Marius Florea, secretar general și reputat arbitru internațional de sabie, își vor disputa vineri 27 aprilie postul de președinte al forului național, cu prilejul Adunării Generale ordinare și de alegeri a Federației Române de Scrimă.
Postul de președinte a rămas vacant după demisia Laurei Badea din 30 ianuarie. Laura Badea a fost aleasă președintă a federației în martie 2017 și după numai 10 luni a renunțat la mandat din motive de sănătate. La alegerile din 27 aprilie de la sediul federației, vor avea drept de vot un număr de 58 structuri sportive, iar pentru îndeplinirea cvorumului trebuie să fie prezenți două treimi din delegați. Un candidat poate câștigat alegerile la președinție din primul tur dacă obține 50% plus un vot, iar în caz contrar va avea loc un al doilea tur de scrutin.
    Loredana Dinu, în prezent membru al Comitetului Executiv al FR de Scrimă, a fost campioană olimpică la JO 2016 cu echipa de spadă, dublă campioană mondială cu echipa (2010, 2011), dublă campioană europeană cu echipa (2008, 2011). Marius Florea, secretarul general al FR de Scrimă din 2013, arbitru internațional de sabie, a fost ales cel mai bun din lume în 2010, 2013 și 2014. Ioana Ionescu, fostă sabreră, de profesie jurist, este vicepreședinte al FR de Scrimă și membru în Comisia juridică a Federației internaționale de scrimă (FIE).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?