Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Săptămâna bunăvoinței la Biblioteca Județeană; cine are de restituit cărți, o poate face fără penalități


Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu și Filiala ANBPR Vrancea marchează, în perioada 23-27 aprilie, Săptămâna Națională a Bibliotecilor, printr-un program ce va reuni bibliotecari, autorități locale și centrale, cititori și colaboratori ai bibliotecii. De asemenea, Biblioteca lansează cu acest prilej și „Săptămâna bunăvoinței”, adresată tuturor cititorilor care au întârziat sau au uitat să restituie cărțile la bibliotecă. Aceștia au ocazia de a restitui cărțile în intervalul 23-27 aprilie, și vor fi scutiți de la plata penalizărilor, indiferent de perioada de întârziere.
„Luni 23 aprilie, de la ora 10.00, de Ziua Națională a Bibliotecarului, invităm bibliotecarii publici din Vrancea la Sediul Central al Bibliotecii Județene Vrancea, la o întâlnire profesională în care ne propunem să marcăm această zi importantă pentru noi, să ne revedem și să împărtășim din experiențele noastre. Pe ordinea de zi a acestei întâlniri profesionale vor fi: prezentarea și implementarea în Vrancea, a proiectelor naționale CODE Kids și EduCab, anunțarea Conferinței Naționale ANBPR de la Bacău, discuții libere privind alte proiecte în care am fost angrenați sau pe care ne propunem să le derulăm, înscrierea de noi membri în asociație și detalii privind organizarea filialei Vrancea ANBPR”, se detaliază în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
Miercuri, 18 aprilie, începând cu ora 9.30, la Secția pentru copii și tineret va avea loc Atelierul de creație intitulat „Poveștile copiilor din bibliotecă”, la care sunt invitați să participe elevii clasei I de la Școala Gimnazială Ion Basgan din Focșani, coordonați de profesorul Cecilia Văsuianu, care sunt la prima lor vizită la bibliotecă. Aceștia vor crea, cu ajutorul benzilor desenate, povești originale cu început dat și final neașteptat.
Sala de lectura va încheia programul săptămânii joi, 26 aprilie, cu proiectul „Stejarul 100”, dedicat de bibliotecari Centenarului Marii Uniri, programul acestei zile urmând să fie anunțat ulterior.
    „Tot în contextul marcării Zilei Bibliotecarului, joi, 19 aprilie 2018, a avut loc la Chișinău o întâlnire între reprezentații Bibliotecii Județene Vrancea și ai Bibliotecii – Filiala ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău. Cu acest prilej, biblioteca noastră a donat încă 247 de volume cititorilor din Republica Moldova, iar cititorii filialei au mulțumit pentru darurile de carte, au făcut sugestii de lectură și au adresat felicitări cu ocazia Zilei Bibliotecarului. Încă din anul 2004 biblioteca-filială funcționează cu dotări (mobilier, calculatoare și cărți) donate de Biblioteca Județeană ,,Duiliu Zamfirescu”, prin sprijinul Consiliului Județean Vrancea. Prin această colaborare frumoasă, începută acum 14 ani, au ajuns la Chișinău, cu sprijinul autorităților și implicarea comunității, peste 5000 de volume”, se mai arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?