Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Proiecte europene pentru combaterea violenței


Comisia Europeană a deschis recent o cerere de propuneri de proiecte în cadrul programului „Drepturi, Egalitate, Cetatenie” 2014-2020, pentru prevenirea și combaterea violenței pe motive de gen, violenței domestice sau împotriva copiilor. Proiectele din cadrul acestui apel pot fi naționale sau transnaționale (cu minimum 2 parteneri). Titlul cererii este: „Cerere de propuneri pentru prevenirea și combaterea violenței pe motive de gen și a violenței împotriva copiilor – Acțiune de sprijin”.
Activitățile proiectului pot include: învățarea reciprocă, schimb de bune practici, cooperare; proiectarea și punerea în aplicare a protocoalelor, dezvoltarea metodelor de lucru care pot fi transferabile altor regiuni sau țări; consolidarea capacităților și formare pentru profesioniști; acțiuni de sensibilizare și educative. 
Data limită pentru depunerea aplicațiilor este13 noiembrie 2018. Orice entitate publică sau privată orientată nonprofit din UE și Islanda, organizații internaționale, companii orientate către profit, dacă sunt în parteneriat cu o autoritate pubică, poate fi eligibilă pentru acest tip de proiecte. Bugetul total al cererii este 13,3 milioane de euro, iar pentru fiecare proiect se poate acorda minimum 75 mii euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?