Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Hoţi cu ştate vechi, REȚINUȚI după 11 PERCHEZIȚII în Focșani, Coteşti şi Slobozia Ciorăşti


Åžase persoane au fost reținute duminică, într-un dosar de furturi din locuințe și de combustibil, faptele fiind comise în perioada decembrie 2017-marie a.c. Ieri, patru dintre suspecți au fost prezentați magistraților de la Judecătoria Focșani cu propunere de arestare preventivă. Pentru ceilalți doi, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar.
Reținerile au fost făcute după ce oamenii legii de la Poliția Municipiului Focșani, Biroul de Investigații Criminale, împreună cu cei de la Secția Golești și de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au efectuat 11 percheziții în municipiu, dar și în comunele Cotești și Slobozia Ciorăști. Polițiștii au indisponibilizat bijuterii, telefoane, parfumuri, ceasuri, scule electrice, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, despre care se crede că au fost folosite la comiterea infracțiunilor. Într-unul dintre imobilele percheziționate, oamenii legii au găsit și o armă neletală, care ar fi fost furată în 2016 dintr-o locuință din Focșani.
„Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Focșani, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 11 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de comiterea mai multor multor furturi din locuință și combustibil, pe raza județului Vrancea. Pentru documentarea activității infracționale a celor bănuiți, la data de 25 martie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Focșani și în 3 comune din județul Vrancea, în urma cărora au fost indisponibilizate bijuterii, telefoane mobile, parfumuri, ceasuri, scule și unelte electrice, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, susceptibile a fi folosite la comiterea infracțiunilor. Totodată, a fost găsită o armă neletală (pistol cu gaze) și șase cartușe susceptibile de a proveni din comiterea unei infracțiuni de furt din locuință, faptă comisă pe raza municipiului Focșani, în cursul anului 2016”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea. 

Prejudiciu de 100.000 de euro

    Persoanele săltate duminică de anchetatori sunt bănuite că au dat cel puțin cinci spargeri, iar prejudiciul a fost estimat la 100.000 euro. Spargerile au fost date în Focșani, Mărășești și Mândrești. Anchetatorii au stabilit că bunurile sustrase erau vândute către alte persoane sau folosite în interes personal, în funcție de nevoile fiecăruia dintre hoți. Doi dintre suspecți sunt bănuiți că au golit rezervorul unui tir parcat pe marginea E85, sustrăgând 500 litri motorină.
    La sediul Poliției Focșani au ajuns în total 15 persoane pentru a fi audiate. La finalul audierilor pe numele a șase dintre ele au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore. „Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2017-martie a.c., șase persoane ar fi sustras din locuinte diverse bunuri pe care, ulterior, fie le-ar fi utilizat în interes propriu, fie le-ar fi comercializat către alte persoane. Doi bărbați, de 19, respectiv 61 de ani, sunt bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt a cantității de aproximativ 500 litri combustibil dintr-un autotren ce se afla parcat pe DN 2 E 85, în afara municipiului Focșani. 15 persoane au fost conduse la sediul Politiei Municipiului Focșani, pentru audieri. Până în prezent, prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 100.000 euro. În urma activităților desfășurate au fost identificate și ridicate mai multe bunuri ce au fost recunoscute de către persoanele vătămate. Åžase  persoane cu vârsta între 19 și 61 de ani au fost reținute de polițiști (…). La percheziții au participat și politiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Golești și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, se mai arată în informarea IPJ Vrancea.

Suspecții, clienți vechi ai polițiștilor

    Suspecții, cel puțin unii dintre ei, sunt clienți vechi ai polițiștilor. Doi dintre ei, tată și fiu, au mai avut probleme cu legea pentru același gen de fapte. În 2013, fiul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat. Anchetatorii au precizat în rechizitoriu că a sustras bani dintr-o mașină, după ce a spart-o, apoi a furat motorină din mai multe autotrenuri, dar și vaci dintr-un alt județ. În sarcina tatălui său s-au reținut atunci 12 fapte de furt, fiind vorba de furt de motorină din rezervoarele a peste 10 tiruri, dar și de furtul vacilor, faptă comisă împreună cu fiul. Ei au mai avut probleme cu legea și anterior comiterii acestor fapte, dar și după aceea. Fiul, împreună cu un alt inculpat, din dosarul de acum, au mai făcut obiectul unei anchete a polițiștilor de la Focșani.
    Un alt bărbat reținut și arestat acum are și el un cazier impresionant. Mai mult, într-un alt dosar, el se afla sub control judiciar. Bărbatul a mai fost condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni de furt, dar și pentru viol și alte fapte comise cu violență.

UPDATE!!! 

Aseară, după închiderea ediției, magistrații Judecătoriei Focșani au emis mandate de arestare preventivă pe numele a patru persoane. 

„(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Dispune arestarea preventivă a inculpaților: 1.O(…) VASILE ADI, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (…) (5 acte materiale) (…) pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de – 27.03.2018 până la 25.04.2018, inclusiv. 2.B(…) IONUÅ¢, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (…) ( 3 acte materiale) (…) pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de – 27.03.2018 până la 25.04.2018, inclusiv. 3.B(…) ÅžTEFAN, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (…) (3 acte materiale) (…) pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de – 27.03.2018 până la 25.04.2018, inclusiv. 4. I(…) POMPILIU GABRIEL, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (…) (3 acte materiale) (…) pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de – 27.03.2018 până la 25.04.2018, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 26.03.2018, ora 21.20”, este decizia Judecătoriei Focșani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?