Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Cocaină găsită în casa unui tânăr din Focșani; el și un amic de-al său, arestați preventiv pentru trafic de droguri


    Doi tineri din Focșani au fost reținuți și prezentați la Tribunalul Vrancea pentru arestare preventivă, după o acțiune a polițiștilor de la Crimă Organizată Vrancea și a procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea. Ei sunt bănuiți că aduceau droguri în țară din Spania, prin intermediul unor firme de curierat, pe care le vindeau pe piețele din Vrancea, Brașov și București.
    Cătălin I. și Sergiu Paul P. sunt de mai multă vreme în atenția anchetatorilor. Sursele noastre spun că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, ei au plecat în Spania. De acolo ar fi trimis în țară o importantă cantitate de canabis, prin intermediul unei firme de curierat, după care au revenit în țară. În momentul în care au fost „încolțiți” de polițiști, tinerii se aflau într-o mașină, pe raza comunei Bolotești. Au fost opriți, imobilizați și aduși la Focșani pentru audieri. Totodată, mașina în care se aflau a fost verificată la sânge, dar nu s-a găsit nimic în ea.
    S-a găsit, în schimb, o cantitate însemnată de droguri într-un colet adus în țară de o firmă de curierat din Deva. Polițiștii de la Crimă Organizată au fost cei care au ridicat coletul și au găsit în interior o cantitate de aproape 7 kilograme de canabis. Substanțele au fost trimise la un laborator pentru a fi analizate, iar în perioada în care au fost așteptate rezultatele, polițiștii de la Crimă Organizată Vrancea, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat și șapte percheziții în locații din trei județe, respectiv Vrancea, București și Brașov.
    Acasă la unul dintre tinerii reținuți, oamenii legii au găsit cantitatea de aproximativ 70 de grame cocaină, un drog mai rar întâlnit pe raza județului Vrancea. De asemenea, s-au indisponibilizat sume de bani, aproximativ 4.000 lei și câteva sute de euro, dar și un autoturism de teren marca VW Touareg. După audieri, care au durat ore bune, anchetatorii luând la întrebări și alte persoane, pe numele celor doi focșăneni, de 26 și 33 de ani, au fost emise ordonanțe de reținere.
Vineri, focșănenii au ajuns și fața magistraților de la Tribunalul Vrancea și au primit mandate de arestare preventivă pentru câte 30 de zile. Ei pot contesta decizia. „Admite propunerea Parchetului de pe langa Înalta Curte de Casație și Justiție – D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Vrancea pentru arestare preventiva și în consecință: Dispune arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile fiecare, începând cu data de 24 martie 2018 și până la data de 22 aprilie 2018 inclusiv, a următorilor inculpați: -I(…) Cătălin – cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere de droguri de risc în țară, trafic și deținere de droguri de risc (…) si – P(…) Sergiu Paul -cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere de droguri de risc în țară, trafic și deținere de droguri de risc (…) dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele celor doi inculpați. (…) dispune încunoștințarea persoanelor desemnate de fiecare inculpat. (…). Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședința de cameră de consiliu, azi, 23.03.2018”, se arată în decizia instanței.
Potrivit unor surse, unul dintre tineri ar fi în vizorul anchetatorilor din anul 2016. Cei doi sunt bănuiți că în toată această perioadă ar fi făcut bani frumoși din comercializarea de substanțe interzise, aduse de peste hotare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?