Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Marcel Iureș și George Mihăiță, pe scena Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia”


    Conducerea Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani invită toți focșănenii la un spectacol „așezat” al Teatrului ACT, cu Marcel Iureș și George Mihăiță. Spectacolul va avea loc luni, 26 martie, ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului, iar biletele se pot procura la prețul de 70 de lei, de la Agenția de bilete a instituției.
Spectacolul, milimetric construit, este frumos și curat, oferind spectatorului privilegiul de a admira doi minunați actori – Marcel Iureș și George Mihăiță, care aduc pe scenă piesa lui Cătălin Åžtefănescu după fabulosul roman „Moromeții” al lui Marin Preda. Despre piesă regizorul Alexandru Dabija spune: „Nu prea știu cum e să vorbești despre țărani într-o lume care are „casă la țară”. Nu prea știu cum e să fii mare scriitor cînd „intri în manuale”. Sau când breasla te tot propune la premiul Nobel. Fiecare cultură cu mâncărurile și creatorii ei. Mi-e frică de țărani și de dramaturgia contemporană. Pe de altă parte, am vrut dintotdeauna să văd la Teatrul ACT o piesă cu țărani și uite că am parte de ea. Mă bucur, ăsta e cuvântul”.
Cătălin Åžtefănescu i-a scos din roman și i-a plasat într-un spațiu de Dincolo, în Celălalt Tărâm, despărțit de Dincoace, în lumea reală (cu fierăria lui Iocan unde bărbații din sat mai veneau să discute politică), tocmai de acest gard de scânduri, creând „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, care „e undeva 50% Preda și 50% e cu totul altceva”, după cum avea să spună chiar autorul. „Din parteneriatul celor patru – actori, scenarist, regizor a rezultat o mare bucurie și un lux pe care toți cei implicați îl merită (de aici făcând parte și publicul spectator).Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de o seară de gală teatrală”, a transmis Valentin Gheorghiță, directorul Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?