CODE Kids – Copiii învață programare la nivel de bază, în bibliotecile publice

0
420


Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează, în parteneriat cu Fundația Progress și Asociația ETIC, evenimentul de lansare a proiectului „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” din regiunea de Est a României. Cu alte cuvinte, copiii vor învăța să facă programare la un nivel de bază (coding).
Evenimentul va avea loc astăzi, între orele 11.00 – 15.00, la Centrul de Formare al Bibliotecii Județene Vrancea din strada Maior Gheorghe Sava, nr. 4, iar la el vor participa, alături de bibliotecarii din județul Vrancea, și bibliotecari din județul Neamț.
În județul Vrancea, proiectul este susținut la nivel local de către bibliotecarele Adriana Rusu de la Biblioteca Publică Boghești, Anișoara Diniță de la Biblioteca Publică Gugești, Valentina Roman de la Biblioteca Publică Vidra, Adriana Arghire de la Biblioteca Publică Mărășești și Luminița Popescu de la Biblioteca Publică Panciu.
Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea va oferi suport în organizarea cursurilor de formare inițială în coding, pentru bibliotecari locali și copii, care vor avea rolul de Ambasadori ai proiectului, va organiza un club de coding în cadrul Bibliotecii Județene și va organiza târguri de știință pentru copiii din județ.
Proiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” are ca scop crearea unei comunități active de copii, tineri și bibliotecari prin înființarea de cluburi de coding în bibliotecile publice din diferite zone ale României. Aceste cluburi vor contribui la dezvoltarea competențelor digitale și STEM ale copiilor și la implicarea acestora în viața comunității din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative. „Prin activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul cluburilor de coding nou înființate, deschidem o fereastră către explorarea lumii digitale, cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât în următorii 3 ani, la nivel național, un număr de 2149 de copii din mediile rural și urban mic, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
     „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” este un proiect al Fundației Progress din Bistrița realizat în parteneriat cu Asociația ETIC din Cluj și având sprijinul financiar al Fundației Româno-Americane.
Cei care doresc informații suplimentare cu privire la acest proiect pot contacta pe: Ovidiu Ana – Manager de proiect, Fundația Progress, telefon: +40 0723 898 920
progressfoundation.ro/coding | facebook.com/ codingpentrucopii | office@progressfoundation.ro; Margareta Tătăruș – Bibliotecar formator/coordonator județul Vrancea, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, telefon: 0237.231161, margotatarus@gmail.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here