Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651
Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651

Un dispensar medical uman modern va fi construit la Soveja


    Autoritățile locale din Soveja vor construi un dispensar medical uman modern, funcțional și complet utilat și dotat cu aparatura și logistica necesară. Investiția va fi realizată de societatea Fornix SRL Tecuci, iar valoarea lucrărilor este de 1,1 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Primarul comunei Soveja, Costică Ciolan, a declarat că investiția va fi realizată pe locul unde se află clădirea fostului dispensar, aflată în fază avansată de degradare și care va fi demolată. „Clădirea în care va funcționa noul dispensar va fi formată din parter și etaj. La parter vor funcționa un cabinet de medicină generală, o cameră de sterilizare, un cabinet stomatologic și un cabinet de radiologie. La etaj va fi amenajat un apartament cu două camere care va fi locuință de serviciu pentru un medic. Clădirea va fi complet utilată și dotată cu aparatura necesară, va fi conectată la rețeaua de alimentare cu apă, canalizare și va avea o centrală termică propirie. Deja am semnat contractul de execuție, am demarat procedurile pentru obținerea autorizației de demolare a vechiului dispensar, locul pe care va fi construit noul imobil”, a precizat primarul Costică Ciolan. Acesta a mai adăugat că tot prin PNDL 2 are în derulare un proiect ce vizează asfaltarea a peste 6 kilometri de drumuri comunale și locale, respectiv drumuri pe care s-a introdus sistemul de canalizare. „Odată cu implementarea acestui proiect toate drumurile comunale și locale din Soveja vor fia sfaltate”, a mai spus primarul Costică Ciolan.
    Edilul șef din Soveja a reușit ca în ultimii opt ani să realizeze mai multe investiții. Este vorba de reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural Soveja. Acesta dispune de o sală de 400 de locuri, complet reabilitată, cu scaune noi și confortabile, o scenă mare care permite accesul către două vestiare în care se pot schimba artiștii, aparatură de specialitate pentru organizarea de spectacole. Căminul Cultural este dotat cu băi complet utilate și moderne, inclusiv pentru persoanele cu handicap. De asemenea, în cadrul acestui imobil mai sunt spații de recreere și petrecere a timpului liber. Imobilul beneficiază de două centrale pe combustibil solid, ultramoderne.
    Un alt proiect realizat este cel privind „Modernizare stațiune turistică Comuna Soveja, județul Vrancea”, în valoare de aproape 9 milioane de lei. Proiectul a constat în modernizarea infrastructurii rutiere inclusiv utilitățile din corpul drumului în Comuna Soveja, dar și crearea unui parc-grădină publică în comuna Soveja. „Acest proiect are două componente: una în reabilitare de drumuri și am reușit să asfaltăm 8,4 kilometri de drumuri locale și cea de-a doua componentă care vizează amenajarea unui parc și ne-am orientat ca acest parc să fie poziționat între satele Rucăreni și Dragosloveni”, a precizat primarul Costică Ciolan. Parcul mai sus amintit dispune de spații verzi, alei în trepte, un pod din lemn, zone cu flori, 10 foișoare fiecare urmând să fie dotat cu un grătar, dar și un teatru de vară în care vor fi organizate spectacole.
    Primăria Soveja a mai finalizat proiectul de modernizare a drumului comunal DC 58 -intersecție DJ 205 L – Rucăreni – DN 2, drum ce are o lungime de 3,6 kilometri. De asemenea, comuna Soveja a fost prinsă în proiectul Vranceaqua-2, derulat de Consiliul Județean Vrancea, care prevede modernizarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă, dar și construirea unei rețele de canalizare moderne, în lungime de peste 8 kilometri. „Toate aceste proiecte au devenit realitate cu sprijinul conducerii județului Vrancea, personal al președintelui Marian Oprișan căruia îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru comunitatea din Soveja”, a mai spus primarul comunei Soveja, Costică Ciolan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?