Ediția: Luni 24 iunie 2024. Nr. 6655
Ediția: Luni 24 iunie 2024. Nr. 6655

Turcia vrea să introducă castrarea chimică a pedofililor


Autoritățile turce vor să introducă castrarea chimică a celor care comit agresiuni sexuale asupra minorilor, a indicat marți ministrul turc al justiției, Abdülhamit Gül, transmite AFP. ”Tribunalele vor decide în ce privește punerea în aplicare și durata castrării chimice pentru suprimarea sau reducerea dorinței sexuale. Vom repune aceasta în discuție peste câteva zile”, a afirmat Gül.
Declarația ministrului justiției survine pe fondul indignării declanșate în Turcia de agresarea unui copil de patru ani și jumătate de către un bărbat de 20 de ani, săptămâna trecută, la o petrecere de nuntă în provincia Adana. Conform agenției Anadolu, Parchetul a cerut marți 66 de ani de închisoare pentru presupusul agresor.
Castrarea chimică fusese introdusă în Turcia în iulie 2016 în cazul autorilor de crime sexuale, dar Consiliul de Stat s-a opus aplicării sale, motivând că ”definiția tratamentului și limitele sale sunt vagi”.”Toate opțiunile, toate măsurile ce trebuie luate pentru rezolvarea problemei vor fi luate în discuție”, a spus Gül. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Bekir Bozdag, a anunțat luni că o comisie formată din șase miniștri, printre care și Gül, va examina mijloacele de luptă împotriva abuzurilor care îi vizează pe copii.
Numărul cazurilor de abuzuri sexuale asupra copiilor a crescut de la 3.778 în 2006 la 21.189 în 2016, arată cifrele Ministerului Justiției, difuzate de organizații de apărare a drepturilor omului. În 2016, aproape 60% dintre suspecți au fost condamnați, a indicat Asociația turcă pentru drepturile omului (IHD). În opinia ONG-ului ”Adunarea femeilor”, castrarea chimică constituie ”o pedeapsă în neconcordanță cu legile moderne” și care ”merge împotriva drepturilor omului”, asociația fiind de părere că ”soluția este să se renunțe la aplicarea de pedepse reduse în cazurile de abuzuri împotriva copiilor”.
Pe de altă parte, președintele Recep Tayyip Erdogan a ridicat marți problema incriminării adulterului, un subiect care a provocat deja o polemică în Turcia în 2004, când actualul șef al statului era prim-ministru. El a dorit atunci să treacă această măsură odată cu reforma codului penal, dar a renunțat la presiunea Uniunii Europene. ”În timpul procesului (de aderare la) UE, noi am făcut o greșeală pe tema adulterului”, a declarat Erdogan, apreciind că subiectul ar trebui redeschis, după cum a relatat cotidianul Hürriyet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?