Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Inspectorul de la Finanțe care a bătut un copil în incinta Școlii Ștefan cel Mare, condamnat la amendă penală


Focșăneanul judecat pentru că l-a bătut pe un coleg de clasă al fiului său, de la Åžcoala „Åžtefan cel Mare” din Focșani, a fost condamnat. El a primit o amendă penală în cuantum de 3.000 lei, instanța avertizându-l că dacă nu execută pedeapsa amenzii cu rea-credință, în tot sau în parte, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Focșani și nu este definitivă.
„(…) condamnă pe inculpatul M(…) CÄ‚TÄ‚LIN-NICOLAE, pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe (…) la 3000 lei amendă penală (150 de zile amendă a câte 20 lei, corespunzător unei zile amendă). (…) atrage atenția inculpatului că în cazul neexecutării, cu rea-credință, a pedepsei amenzii în tot sau în parte, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea. (…) admite în parte acțiunea civilă intentată de partea civilă C(…) D(…) D(…) M(…), prin reprezentant legal C(…) D(…) Nicușor Gily și obligă pe inculpatul M(…) Cătălin-Nicolae, la despăgubiri civile către partea civilă, în valoare de 3000 lei reprezentând daune morale și 330 lei reprezentând daune materiale. (…) obligă inculpatul M(…) Cătălin-Nicolae la plata de cheltuieli judiciare către partea civilă C(…) D(…) D(…) M(…), prin reprezentant legal C(….) D(…) Nicușor Gily, în cuantum de 538 lei. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 350 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 200 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 16.02.2018”, se arată în decizia instanței.
Inculpatul, inspector atunci la Agenția Județeană a Finanțelor Publice Vrancea, a lovit un copil în incinta Åžcolii Åžtefan Cel Mare din Focșani în luna aprilie a anului 2016. El a fost trimis în judecată de procurori în luna octombrie a anului 2017. La momentul comiterii faptei, între doi elevi de clasa a V-a a avut loc un conflict. Unul dintre ei i-a povestit tatălui cele întâmplate, iar acesta a găsit de cuviință să meargă la școală și să rezolve el problema dintre copii. Nu cu vorba bună, ci cu palma.
Potrivit anchetatorilor, bărbatul a intrat în școală și a lovit copilul de clasa a V-a cu care fiul său a avut anterior conflictul. În sala multimedia nu era doar băiatul lovit, ci și alți copii și trei cadre didactice. Elevii se pregăteau să vizioneze un film în momentul în care inspectorul de la finanțe a intrat în sală. Cadrele didactice nu au avut timp să reacționeze și să-l impiedice pe bărbat să lovească copilul, pentru că totul s-a întâmplat foarte repede. Copilul lovit a avut nevoie de 1-2 zile de îngrijiri medicale.
 Bărbatul agresor a fost cercetat și pentru distrugere, întrucât atunci când a lovit copilul, acestuia i-au fost distruși ochelarii, dar procurorii au stabilit că nu a existat intenție în acest sens, motiv pentru care s-a dat clasare pentru infracțiunea de distrugere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?