Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: Rugby – Foști internaționali focșăneni caută viitori internaționali!


    Echipa de mini rugby a CSS-Seven`s Focșani este la un nou început de drum. Profesorii antrenori Cătălin Răileanu, Valentin Busuioc și Daniel Ene, foști componenți ai echipelor de juniori ale LPS Focșani din perioada excepționalului mentor și constructor de școală de rugby Viorel Ion, și foști internaționali ai României, caută viitori performeri în rugby. Viitori internaționali, așa cum au fost și ei. Au suficient de multă informație tehnică și tactică să transmită, știu cum să lucreze cu nou veniții în rugby. Fac selecție și încep să lucreze.
    Despre acest proiect mi-au vorbit în urmă cu ceva mai mult de două săptămâni, când i-am întâlnit pe stadionul Tineretului la antrenamentul echipei U 17 a LPS Focșani. Între timp, au reușit să convingă un număr relativ bun de copii cât de frumos și de util pentru formarea lor ca bărbați adevărați este rugbiul. Antrenamentele – dar și selecția pentru cei interesați au loc în fiecare sâmbătă, pe terenul acoperit de la Școala Anghel Saligny – nr. 5 (foto) din Focșani, începând cu ora 10. Acolo unde pot fi găsiți de copii sau de părinți care își doresc pentru copiilor lor rugbiul ca activitate sportivăse pot înscrie, pentru pregătire gratuită, copii cu vârsta între 9 și 14 ani. Cei trei profesori și-au făcut cunoscute intențiile în școli, unde au mers și au vorbit cu copii, ca și prin parcuri, acolo unde posibilii viitori rugbiști pot relava în joaca lor calități utile rugbiului. 
    Profesorul Cătălin Răileanu mi-a vorbit, ieri, despre un proiect admirabil pentru ideea în care a fost conceput. „Ne-am propus integrarea, și prin sport, a copiilor din instituțiile de asistență socială. Am fost la Casa de copii de la Odobești, vom merge și la Centrul de la Dumbrăveni pentru a găsi copii cu calități pentru acest sport, a-i atrage către rugby și a-i ajuta să-și găsească un drum în viață prin acest frumos sport. Și desigur pentru a-i ajuta să devină jucători de rugby!”, mi-a spus profesorul antrenor Cătălin Răileanu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?