Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Viorel Ștefan, despre Declaraţia 600: Cei care nu au depus declaraţia vor beneficia de asigurare de sănătate


Guvernul pregătește o ordonanță de urgență care să reglementeze faptul că beneficiază de asigurare de sănătate și contribuabilii care nu au depus Declarația 600, în urma prorogării termenului de depunere, a declarat vicepremierul Viorel Åžtefan, într-o conferință organizată de Bursa de Valori București (BVB), cu prilejul aniversării unui deceniu de la listarea Transgaz pe piața principală a BVB. „În legătură cu faptul că s-a prorogat termenul, e adevărat că se pune un semn de întrebare asupra faptului dacă contribuabilii beneficiază sau nu de asigurare de sănătate în această perioadă. Răspunsul îl vom da printr-o OUG care este în lucru și sperăm ca săptămâna aceasta sau viitoare să venim cu o precizare care să spună că da. Situația nu diferă cu mult față de ceea ce a fost în anii trecuți”, a spus Åžtefan.
Premierul Viorica Dăncilă a afirmat duminică, referindu-se la Formularul 600, că, până la 1 martie, Ministerul Finanțelor Publice va găsi o soluție astfel încât cei care au venituri din activități independente să depună o singură declarație.
„Domnul președinte Liviu Dragnea a cerut în ultimul Comitet Executiv să se prelungească termenul de depunere a Declarației 600 și, de asemenea, să rămână un singur formular. În consecință, am luat decizia, în prima ședință de Guvern, să prelungim termenul de depunere până pe 15 aprilie, pentru a da posibilitatea Ministerului Finanțelor Publice ca, până pe data de 1 martie – deci înainte de termenul de 15 aprilie, când trebuia depusă această declarație, dar și înainte de 25 martie, când trebuia făcută prima plată – (…) să propună un model care să prevadă o singură declarație și o singură plată anuală pe toți cei care au activități independente. Deci până la 1 martie avem o soluție”, a declarat Dăncilă, într-o intervenție telefonică la România TV.
Întrebată dacă vor fi amendați cei care nu vor plăti până la 25 martie, șefa Guvernului a răspuns: „Nu se pune această problemă. Noi căutăm soluțiile pe care le așteaptă mulți din partea noastră și pe care domnul președinte Dragnea le-a propus în cadrul Comitetului Executiv Național”.
Pe 31 ianuarie, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență, care prevede că Formularul 600 va putea fi depus până la 15 aprilie. Potrivit Executivului, termenul de depunere a Formularului 600 (Declarația privind venitul asupra căruia se datorează contribuția de asigurări sociale și cu privire la încadrarea veniturilor realizate în plafonul minim pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate) a fost, astfel, prelungit de la 31 ianuarie 2018 la 15 aprilie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?