Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Pintea: Programul Naţional de Oncologie nu acoperă toate nevoile pacientului; îl vom extinde pe mai multe paliere


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat joi că Programul Național de Oncologie este unul „generos”, dar care totuși nu acoperă nevoile pacientului. „Oncologia este una dintre patologiile foarte sensibile, având în vedere adresabilitatea mare și, din păcate, creșterea exponențială a numărului de pacienți bolnavi de cancer, a cazurilor noi. Programul Național de Oncologie este un program generos, care acoperă zona de medicamente. Din păcate, nu acoperă toate nevoile pacientului bolnav de cancer. Planul Ministerului Sănătății, al Guvernului este de a extinde acest program de oncologie pe mai multe paliere, asta după o consultare prealabilă cu actorii în domeniu implicați în această zonă. (…) Dar, în acest moment, este un program generos”, a spus Sorina Pintea.
Ministrul Sănătății a participat joi seară la dezbaterea „Politici de sănătate în oncologie”, organizată de Institutul Oncologic din Cluj. „Mă aflu aici în primul rând pentru respectul pe care îl port oncologiei, profesorului Achimaș, căruia îi mulțumesc foarte mult pentru invitație. Înainte de a fi învestită ministru, i-am promis profesorului Achimaș că voi veni la această întâlnire, având în vedere colaborarea dintre cele două spitale, Spitalul Județean Baia Mare, pe care l-am condus până duminică, și Institutul Oncologic Cluj. Mi-am ținut promisiunea, dar am venit aici în calitate de ministru, sperând să dau o greutate mai mare acestei conferințe, în sensul de a conștientiza problemele reale cu care se confruntă oncologia în ziua de azi”, a afirmat Sorina Pintea.
Fostul ministru al Sănătății Patriciu Achimaș-Cadariu, director medical al Institutului Oncologic, a precizat că invitația către Sorina Pintea a fost anterioară învestirii sale ca ministru. „Ne-am îndreptat către toți cei care îngrijesc spitalele în zona de nord-vest și printre aceștia a fost doamna ministru. De ce? Pentru că este cel mai performant manager de spital. (…) După ce a devenit ministru, m-a sunat, spunându-mi că mă asigură că vine la conferință. Este prima promisiune pe care o respectă. Eu cred că e un început foarte bun”, a declarat Patriciu Achimaș-Cadariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?