Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Grădinița din Cartierul Unirea, Odobești, va fi reabilitată anul acesta


    Grădinița din Cartierul Unirea, Odobești, va fi reabilitată și modernizată de societatea Pamiro Construct SRL, care a câștigat licitația ce a avut loc pe SEAP.  Lucrările vor consta în reabilitarea gradiniței existente prin recompartimentare pentru realizarea de grupuri sanitare, spațiu pentru centrala termică și altor funcțiuni necesare. Modernizarea grădiniței existente include îndepărtarea zonelor degradate și refacerea lor, realizarea instalațiilor interioare aferente, tâmplărie, acoperiș. Valoarea estimată a investiției este  871.489 lei, însă în urma licitației valoarea lucrărilor a fost stabilită la 640 mii lei.
    Vă reamintim că în luna octombrie, Primăria Odobești a scos la licitație proiectul privind „Înființare zonă de agrement și petrecere a timpului liber în cartierul Mihail Sturza, orașul Odobești, județul Vrancea”. Contractul de finanțare a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) în calitate de Autoritate de Management și Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est (ADRSE) în calitate de Organism Intermediar, având ca obiect acordarea unei finanțări nerambursabile. Proiectul a fost depus spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020-Axa Prioritară 5 Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de Investiții 5.2 Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de conversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului. „Proiectul privind înființarea zonei de agrement și petrecere a timpului liber în cartierul Mihail Sturza, a fost scos la licitație. Urmează să fie derulată această procedură complexă, la finalul căreia vom afla firma câștigătoare, iar după care se va trece la realizarea efectivă a acestui proiect. Prin acest proiect se va înființa o zonă de agrement și petrecere a timpului liber, care va cuprinde 2 terenuri de tenis de câmp, 1 teren multifuncțional fotbal-baschet, 4 locuri de joacă pentru copii pe categorii de vârste, pistă role și skateboard, pistă de biciclete și mobilier urban, bănci, aparate fitness, iluminat ambiental, alei de promenadă și fântâni arteziene”, a precizat primarul Daniel Nicolaș.
    Proiectul intitulat „Înființare zonă de agrement și petrecere a timpului liber în cartierul Mihail Sturza, orașul Odobești, județul Vrancea” urmează să fie implementat într-o perioadă de 21 luni, valoarea totală a proiectului fiind de 9.171.205,98 lei, din care finanțare nerambursabilă în valoare de 7.666.817,57 lei acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională și 1.172.572,10 lei acordată din bugetul național.
    Primarul Nicolaș a reamintit că numai la nivelul cartierului mai sus menționat, sunt în derulare învestiții cu o valoare totală de peste 77 de milioane de lei. Practic,  vor fi construite 348 de locuințe. Astfel, vor fi construite 4 blocuri cu destinația locuințe sociale care vor avea 60 de apartamente, 4 blocuri cu destinația locuințe pentru chiriașii evacuați din case naționalizate, care vor avea 64 de locuințe, 6 blocuri de locuințe de necesitate care vor avea 96 de apartamente și 8 blocuri ANL care vor avea 128 de apartamente. De asemenea, o mare parte din aceste locuințe vor fi finalizate anul acesta, multe dintre blocuri aflându-se în diverse stadii de execuție. Valoarea totală a locuințelor mai sus menționate este de peste 53 de milioane de lei. „În total vor fi construite 348 de locuințe noi în Cartierul Mihai Sturza din Odobești.  Sperăm ca odată finalizate aceste ansambluri de locuințe să rezolvăm în mare parte problema locuințelor sociale, de necesitate și pentru tineri din orașul Odobești”, a precizat primarul Daniel Nicolaș.
    De asemenea, Primăria Odobești are în derulare lucrările de asfaltare a unor drumuri de exploatație agricolă. Este vorba de asfaltarea a aproximativ 8 kilometri de drumuri agricole care deservesc o suprafață agricolă de aproximativ 480 hectare de vie. Aceste drumuri fac legătura între DN 2M și DN 2D, dar și între Cartierul Sturza, strada Podgoriei, strada Mărășești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?