Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Arest menținut pentru autorii crimelor de pe strada Gheorghe Doja din Focșani


Judecătorii de la Tribunalul Vrancea au menținut, ieri, arestul preventiv în cazul bărbaților arestați pentru comiterea celor patru crime de pe strada Gheorghe Doja din Focșani. Decizia poate fi contestată.
„(…) constată ca fiind legală și temeinică măsura arestării preventive a inculpaților Mustafa Argint, Mustafa Remus, zis Bălosu, Mustafa Marian, zis Mamu, Mustafa Remus, zis Mamutu și a inculpatului minor Mustafa Constantin, aflați toți în Penitenciarul Focșani, și în consecință menține măsura arestării preventive pentru fiecare dintre aceștia. (…) constată ca fiind legală si temeinică măsura controlului judiciar dispusă față de inculpatul Mihai Maricel și în consecință, menține măsura preventivă a controlului judiciar, cu aceleași obligații, cu excepția celei privind limita teritorială pe care nu are voie să o depășească inculpatul și cu privire la care (…) dispune modificarea acestei obligații în sensul că interzice inculpatului să părăsească teritoriul României fără încuviințarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată, după caz. Respinge, ca inadmisibilă, cererea formulate de inculpatul Mihai Maricel pentru modificarea programului de prezentare la organul de supraveghere în altă modalitate decât cea stabilită prin programul de supraveghere. Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 01.02.2018”, este decizia instanței.
Fapta pentru care cei cinci se află în arest a fost comisă la finele lunii iunie 2017, în Focșani, pe strada Gheorghe Doja, din Bahne. Atunci, trupurile neînsuflețite a trei bărbați au fost găsite pe stradă, în timp ce o femeie a murit la spital. Victimele, care erau fiu, mamă, tată și fratele tatălui, au fost lovite cu obiecte contondente de cei arestați, urmare a unor neînțelegeri apărute între membrii a două familii.
După comiterea faptelor, autorii au fugit. Doi dintre ei, respectiv Argint Mustafa și nepotul său, Remus Mustafa, au fost prinși în aceeași noapte la Dumbrăveni. Alți doi inculpați, respectiv Marian Mustafa zis „Mamu” și Remus Mustafa zis „Mamutu”, fiul lui Argint Mustafa, au fost prinși două zile mai târziu, în timp ce se deplasau pe o stradă din apropierea sediului IPJ Vrancea. Anchetatorii au precizat atunci că „din probatoriul administrat au rezultat date certe cu privire la aplicarea unor lovituri directe asupra victimelor de către inculpații Mustafa Argint, Mustafa Remus, nepotul lui Mustafa Argint, Mustafa Remus, zis Mamutu, fiul lui Mustafa Argint și Mustafa Marian, zis Mamu. Cu privire la celelalte persoane s-a reținut săvârșirea infracțiunii de încăierare”. Cea de-a cincea persoană, un minor, a fost arestată ceva mai târziu.
„Mărul discordiei” a fost Verginica, o tânără de 19 ani, fiica soților uciși, Vica și Toader Mustafa și sora lui Remus Dumitru, ucis și el. Ea a fost căsătorită cu unul dintre bărbații care i-au ucis părinții și fratele și a susținut că a fost nevoită să se despartă de el pentru că o bătea și o înfometa, atât pe ea cât și pe cei doi copii pe care îi au împreună. Pe motiv că Verginica s-a despărțit de el, dar și pentru că ar fi vrut să-și vadă copiii și nu i s-ar fi permis, a avut loc nenorocirea în urma căreia o familie întreagă a fost omorâtă.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?