Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Diane Keaton îl susţine pe Woody Allen: ”Este prietenul meu și voi continua să cred în el”


Actrița americană Diane Keaton a sărit luni în apărarea regizorului Woody Allen, aflat în centrul unei polemici privind un presupus abuz sexual denunțat în 1992 de fiica sa adoptivă Dylan Farrow, subliniind că are încredere în nevinovăția lui, relatează EFE. „Woody Allen este prietenul meu și voi continua să cred în el”, a scris pe contul său de Twitter Diane Keaton, muza preferată a regizorului newyorkez.
Protagonista unor filme ca ”Annie Hall” (1977) și ”Manhattan” (1979) i-a invitat pe followerii săi de pe această rețea de socializare să vizioneze un interviu pe care Woody Allen l-a acordat programului ”60 Minutes” în 1992. În acest interviu, Allen neagă că ar fi abuzat-o sexual pe Dylan Farrow când aceasta era copil, acuzații care au ieșit din nou la lumină ca urmare a scandalurilor de agresiune sexuală ce zguduie Hollywood-ul și impulsionate de mișcările ”Me Too” și ”Time’s Up”. Dylan Farrow, fiica adoptivă a lui Woody Allen și Mia Farrow, acum în vârstă de 32 de ani, a oferit la mijlocul lunii ianuarie primul său interviu la televiziune în care și-a reafirmat acuzațiile împotriva cineastului. „Tot ceea ce pot să fac este să spun adevărul și să sper că cineva mă va și crede, nu doar aude”, a declarat ea.
Acuzațiile lui Dylan împotriva tatălui ei au apărut prima dată în 1992, în plin divorț furtunos dintre Woody Allen și Mia Farrow în care actrița a câștigat custodia asupra copiiilor. Allen începuse în acea vreme o relație cu o altă fiică adoptivă, Soon-Yi Previn, în vârstă de 19, ani cu care s-a căsătorit în 1997. În 2014, Dylan Farrow a trimis o scrisoare ziarului The New York Times în care relata cum regizorul a abuzat de ea, însă faptele erau deja prescrise din punct de vedere legal.
Declarațiile lui Diane Keaton se adaugă unor afirmații recente făcute de Alec Baldwin, potrivit căruia „a se renunța” la Woody Allen ar fi „trist și nedrept”. „Este posibil să-i susții pe supraviețuitorii actelor de pedofilie și abuzurilor sexuale și, în același timp, să crezi că Woody Allen este nevinovat? Da, așa cred”, a scris Diane Keaton pe Twitter. Totuși Keaton și Baldwin sunt minoritari la Hollywood comparativ cu alți actori care în ultimele zile și-au exprimat remușcarea și tristețea pentru a fi lucrat cu Woody Allen. Astfel Rebecca Hall și Timothée Chalamet și-au donat onorariile primite pentru aparițiile lor în filmele lui Woody Allen, Selena Gómez a făcut o donație substanțială la ”Time’s Up”, iar Greta Gerwig a spus că are remușcări pentru a fi lucrat cu Allen la filmul ”To Rome With Love” (2012).
La rândul său, Kate Winslet a admis duminică, într-o întâlnire cu criticii de film la Londra, că regretă „deciziile neinspirate” pe care le-a luat privind colaborarea cu unii regizori, deși nu i-a menționat în mod direct. După scandalul în jurul producătorului Harvey Weinstein, acuzat de zeci de cazuri de agresiune sexuală, numeroase dezvăluiri de același gen au implicat actori precum Kevin Spacey, Dustin Hoffman și James Franco, regizori ca Brett Ratner și Bryan Singer, sau scenariști ca John Lasseter și Louis C.K.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?