Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO şi GALERIE FOTO: Incendiu la casa de vacanță Monte Carlo din Lepșa; 14 persoane, între care doi copii, au fost evacuate


    Pompierii vrânceni au intervenit sâmbătă cu patru echipaje pentru stingerea unui incendiu la casa de vacanță Monte Carlo din localitatea turistică Lepșa. „A fost anunțat un incendiu la casa de vacanță Monte Carlo, în sat Lepșa, comuna Tulnici. Intervin stația de pompieri Vidra cu trei autospeciale și punctul de lucru Năruja cu o autospecială”, a precizat plt. maj. Florin Olaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
    Incendiul a izbucnit în jurul orei 16.30, și a cuprins acoperișul, podul, mansarda și etajul 1, pe o suprafață de 250 mp. Două persoane au primit îngrijiri, de la personalul ambulanței sosite la fața locului, pentru mici tăieturi la mâini, după ce au scos bunuri din casă, rănile fiind provocate de cioburi și resturi. Cele două persoane au refuzat transportul la spital.
    Casa de vacanță are același proprietar care, pe 9 martie 2017, a rămas fără pensiunea cu același nume situată în cartierul Sud al municipiului Focșani. Incendiul de atunci a fost cauzat de un scurtcircuit electric provocat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător, conform concluziei trase de comisia care a cercetat cauza producerii acelui incendiu imens. Cauza probabilă a incendiului din satul Lepșa este, după cum au precizat pompierii, „coș de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile”.

    Drumul lung, dar și căile de acces înguste, improprii pentru mașinile pompierilor, precum și prezența unei rețele de alimentare cu energie electrică de 2 KVolți (2000 de volți), care trece exact pe deasupra clădirii, sunt elementele care au îngreunat intervenția la fața locului. De altfel, în zonă a fost întrerupt curentul electric.
    Primii care au ajuns la incendiu au fost cei de la SVSU Tulnici cu 2 autospeciale, una de la Obștea Tulnici și cealaltă de la Primăria Tulnici, ei ajutând și la evacuarea și cazarea în alte locații a celor 14 persoane, dintre care 2 copii, găzduite în casa de vacanță.
    Conform surselor noastre, patronul pensiunii Monte Carlo, Cosmin Bogdan, era plecat din țară la momentul izbucnirii incendiului.
    În zonă, din cauza distanței foarte mici dintre construcții și a preponderenței lemnului în structurile acestora, se poate propaga foarte repede și ușor un incendiu care poate cuprinde mai multe clădiri și care ar fi foarte greu de stăpânit, existând riscul de a se produce o tragedie.

Incendii la Corbița, în Găgești, Focșani și Mărășești

    Pompierii au stins sâmbătă, în jurul prânzului, un incendiu care s-a manifestat la o casă din satul Izvoarele, comuna Corbița. Au intervenit Stația de Pompieri Adjud cu 1 SMURD și Stația de Pompieri Podul Turcului (Bacău) cu 2 ASAS. Incendiul a cuprins o suprafață de cca. 75 mp. Nu au fost victime.
    Un alt incendiu a izbucnit sâmbătă seară, în jurul orei 19.00, la o casă din satul Găgești, comuna Bolotești. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 200 mp. Nici în acest caz nu au fost victime.
    De asemenea, sâmbătă, în jurul orei 21.30, un stâlp de iluminat a luat foc în municipiul Focșani, pe Bld. Gării. A intervenit Detașamentul de Pompieri Focșani cu o autospecială. La fața locului au ajuns și lucrători de la Electrica.
    Două incendii s-au manifestat duminică în orașul Mărășești. Primul, în jurul orei 15.00, a afectat un autoturism. Cel de-al doilea s-a produs, în jurul orei 16.00, la transformatorul unei locomotive. Au ars transformatorul și compartimentul acestuia din interiorul locomotivei. În ambele cazuri a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Mărășești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?