Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Sute de străini, din Moldova, Sri Lanka, Turcia și UE, cu drept de ședere și rezidență în Vrancea


Evaluarea activității polițiștilor de Imigrări din Vrancea în anul 2017
    În cursul anului 2017, polițiștii Serviciul pentru Imigrări al județului Vrancea au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 706 persoane, dintre care 458 din stațe terțe și 248 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost depistați 16 străini în situații ilegale, fiind emise 10 decizii de returnare. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 105 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.000 de lei.
    Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Vrancea, în cursul anului 2017, au asigurat managementul șederii și rezidenței, pe raza județului, pentru 706 persoane dintre care 458 de străini din state terțe, cei mai mulți din Moldova, Sri Lanka și Turcia și 248 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia și Germania.
    Principalele scopuri pentru care străinii și-au stabilit reședința pe teritoriul României sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membri de familie ai cetățenilor români. UE, sau SEE, studii, angajare în muncă, sau stabilire permanentă pe teritoriul țării noastre).
    Astfel, în ceea ce privește admisia în România, în perioada de referință au fost primite 32 de invitații, majoritatea fiind depuse pentru străini din China, Iordania, Egipt, Iran, Liban și Maroc.
    De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere și au fost emise 269 de permise de ședere, dintre care 259 pentru ședere temporară și 10 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 49 de certificate de înregistrare și 4 cărți de rezidență permanentă. În aceeași perioadă, au fost înregistrate 154 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare/detașare în muncă, fiind emise 147 de avize de angajare/detașare pentru lucrători permanenți și detașați.
    Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință au fost organizate 189 de acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 16 străini în situații ilegale. Pentru străinii aflați în situații ilegale sau care nu mai întruneau condițiile prevăzute de lege pentru acordarea/prelungirea dreptului de ședere, au fost emise 10 decizii de returnare prin care s-a stabilit obligația de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, un străin au fost îndepărtat sub escortă, iar ceilalți 5 au fost puși în legalitate.
    De asemenea, în 4 cazuri s-a aplicat măsura de nepermitere a intrării în România pe o perioada cuprinsă între 9 luni și 1 an și 6 luni de zile.
    Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 105 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor in România republicată și O.U.G, 102/2005 privind libera circulație pe teritoriul României a cetățenilor statelor membre ale UE/ SEE/ CH.
    Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.
    Pentru informații privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări, documentația necesară prelungirii dreptului de ședere, tipuri de formulare și alte informații, se poate accesa site ul oficial al instituției la adresa www.igi.mai.gov.ro.
    De asemenea, invităm solicitanții să utilizeze aplicația on line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro. pentru reducerea timpului de așteptare la ghișeu și eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

Serviciul pentru Imigrări al județului Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?