Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Pentru Robert Redford mișcarea #Metoo reprezintă „o cotitură”


Actorul american Robert Redford a declarat joi în deschiderea Festivalului de Film Sundance, pe care l-a înființat, că mișcarea #Metoo împotriva hărțuirii sexuale, rezultată din scandalul Weinstein, reprezintă „o cotitură” care va schimba cultura la Hollywood în favoarea egalității între femei și bărbați și împotriva toleranței comportamentelor deplasate, relatează AFP. „Din punctul meu de vedere, schimbarea este inevitabilă și se va întâmpla. Sunt optimist”, a declarat starul în vârstă 81 de ani la conferința de presă de la Utah în lansarea ediției de anul acesta a Sundance Film Festival pe care îl patronează. „Este într-un fel o cotitură pentru că a bulversat ordinea lucrurilor, prin urmare femeile vor avea un loc mai important”, a explicat el.
Numeroase celebrități din toate domeniile, mai ales din cinematografie, au căzut în dizgrație în ultimele săptămâni în urma scandalului Weinstein, care a explodat în octombrie când mai multe femei – peste 100 până în prezent – l-au acuzat pe producătorul de la Hollywood de hărțuire sexuală și chiar de viol.
Potrivit fondatorului festivalului Sundance, care se desfășoară între 18 și 28 ianuarie, bărbații vor avea o mare responsabilitate în această schimbare care se întrevede: „Rolul bărbaților va fi de-acum încolo să asculte femeile și să lase să fie auzite (…) poate chiar să discute între ei”, a explicat veteranul actor. Problema hărțuirii sexuale și a mișcării #Metoo are o rezonanță specială la Sundance.
Pentru că este primul mare festival de film după explozia acestui subiect și deoarece a fost popularizat în parte datorită actriței Rose McGowan, devenită portavoce a mișcării după ce l-a acuzat pe Harvey Weinstein că a hărțuit-o sexual cu prilejul ediției din 1997 a Sundance.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?