Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Investiție de 3,4 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor din Vîrteșcoiu


Primăria Vîrteșcoiu a scos la licitație proiectul de investiții privind „Modernizarea drumurilor de interes local-străzi comuna Vîrteșcoiu”. Valoarea estimată a investiției este de 3,4 milioane de lei. Lucrările constau în refacere infrastructură și suprastructură drum, realizare acostamente, lucrări pentru asigurarea scurgerii apelor – șanțuri și podețe, în conformitate cu documentația tehnică întocmită.
În prezent, Primăria Vîrteșcoiu are în derulare lucrările de reabilitare și extindere a căminului cultural din satul Faraoanele. Valoarea investiției este de un milion de lei, plus TVA, și se derulează prin Compania Națională de Investiții. Lucrarea este executată de societatea Olcocons SRL Brăila.
Primarul comunei Vîrteșcoiu, Viorel Mîrza, a declarat că a luat decizia de a reabilita și extinde căminul cultural deoarece clădirea nu a mai fost refăcută din 1971, anul în care a fost construită. „Este vorba despre o clădire care a fost construită în 1971, la care nu au mai fost executate lucrări de reparații majore chiar de la construire. Prin acest proiect vom reda circuitului public acest cămin cultural, la care se va reface structura de rezistență, va fi schimbat acoperișul și tâmplăria și va fi realizată o extindere a clădirii. De asemenea, va fi introdus un sistem nou de termoficare și centrală termică. După finalizarea lucrărilor, în căminul cultural va mai funcționa o bibliotecă, un biblionet și o sală de lectură. Tot în cadrul acestui proiect vor fi făcute și dotări specifice, respectiv mobilier, instalații de sonorizare, etc”, a precizat primarul Viorel Mîrza.
Acesta a precizat că instituția pe care o conduce mai are în derulare un alt proiect de investiții ce vizează construirea unei grădinițe, tot în satul Faraoanele, lucrarea fiind estimată la 764 de mii lei. „Tot în satul Faraoanele vom construi o grădiniță nouă, deoarece vechiul imobil în care se afla grădinița este în stare avansată de degradare și va fi demolată. Noua grădiniță va avea două săli de clasă, sală de mese, vestiar, grupuri sanitare, cabinet medical, centrală termică, iar aici vor învăța aproximativ 60 de copii”, a spus primarul Viorel Mîrza.
De reținut că autoritățile locale din Vîrteșcoiu au finalizat lucrările la Grădinița cu program prelungit din localitate. În această grădiniță își desfășoară activitatea două grupe de copii, din care una cu program prelungit. Primarul Viorel Mîrza a precizat că această grădiniță a fost amenajată într-un magazin, pe care primăria l-a achiziționat de la Federalcoop. „Grădinița este amenajată într-un magazin, pe care primăria l-a achiziționat de la Federalcoop. Conform proiectului, grădinița (…) are sală de clasă, sală de mese, dormitoare, grupuri sanitare, apa curentă și canalizare, centrală termică. Valoarea investiției este de 420 mii lei, plus TVA”, a afirmat primarul.
Edilul a reamintit că au fost finalizate și lucrările de reabilitare a Åžcolii cu clasele I-VIII Faraoanele, comuna Vîrteșcoiu. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de Intervenție 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. Valoarea totală a proiectului a fost de 2.208.532,33 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?