Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Scandalul cu preotul profesor de religie: Dacă elevii au fost afectaţi emoţional, vor fi consiliaţi


Protecția Copilului a anunțat că-i va ajuta cu consiliere pe elevii preotului profesor de religie de la Copșa Mică, dacă aceștia au fost afectați emoțional de incidentul filmat în timpul orelor. „Având in vedere materialele apărute in mass-media cu privire la preotul acuzat că s-ar fi masturbat în fața elevilor de la un liceu din localitatea Copșa Mică, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu s-a autosesizat, urmând să verifice dacă minorii care au asistat la incident au fost afectați emoțional, și dacă se impune includerea acestora într-un program de consiliere”, se arată într-un comunicat de presă al Protecției Copilului Sibiu.
Liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Sibiu, Teodor Dumitru Fîrțonea, cere verificarea și, în caz că se dovedește vinovată, sancționarea dirigintei de la liceul din Copșa Mică care ar fi știut de incidentul cu profesorul de religie și nu a anunțat mai departe. „Tot azi, eu am cerut (…) să verifice dacă există mușamalizarea evenimentului de către diriginte, că așa am înțeles, că a fost anunțată. Åži să o întrebe și pe doamna de ce nu a anunțat. Åži să sancționeze și pe persoana care nu a raportat evenimentul. (…) Să fie cel puțin tăiere din salariu. Sunt evenimente de gravitate maximă, sunt infracțiuni, că sunt și minori copiii ăia”, a spus Fîrțonea.
Liderul sindical din învățământul sibian se așteaptă ca elevii să ceară, de acum, să poată merge cu telefoanele mobile la ore, după acest incident.
Contactat de corespondentul AGERPRES, șeful Inspectoratului Åžcolar Județean Sibiu, Claudia Mery Simtion, a declarat că „o comisie a Inspectoratului este încă la Copșa Mică, unde sunt verificate toate persoanele implicate”, fiind întrebată inclusiv diriginta elevilor dacă știa sau nu de incident.
De asemenea, se verifică și cum au reușit elevii să filmeze cu mobilul acest profesor preot, în timpul orei, la liceul din Copșa Mică, fiind interzis accesul cu telefonul mobil la cursuri, a menționat sursa citată.
Preotul profesor de religie a demisionat și nu va mai preda la copiilor, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Åžcolar Județean. Dacă va fi găsit vinovat și de Mitropolia Ardealului, atunci acest preot nu va mai oficia slujbe. Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, a declarat că a început o anchetă vineri și cercetează dacă preotul profesor de religie din Copșa Mică, reclamat de elevi că s-ar fi masturbat, este vinovat.
În cazul în care se dovedește că preotul profesor a greșit, acesta nu va mai purta haina preoțească, spune Mitropolitul Ardealului. „Noi facem ancheta. Am primit azi de la Minister informația. Preotul profesor, dacă este vinovat, suportă consecințele canonice. Așa ceva este de neconceput”, spune ÎPS Laurențiu Streza. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat vineri că gestul profesorului de religie de la Copșa Mică reprezintă un caz foarte trist, care nu poate fi explicat decât printr-un derapaj psihic, dat fiind că preotul profesor este foarte bolnav. El susține că filmarea de pe youtube „nu este total edificatoare”.
Poliția și Parchetul au declanșat cercetări privind acuzele aduse profesorului preot, după ce mama uneia dintre eleve a depus plângere. „În urma apariției imaginilor în media, ne-am sesizat din oficiu și, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș, am declanșat cercetări privind circumstanțele producerii incidentului, încadrarea juridică a faptei urmând a fi stabilită. Între timp, mama uneia dintre eleve a depus plângere înregistrată la nivelul Poliței Orașului Copșa Mică”, a anunțat Poliția Județului Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?