Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

INFOPOL


Constatări pe linie silvică

La data de 16 ianuarie a.c., ora 16.55, polițiștii Secției 5 Cotești au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe raza satului Mahriu se efectuează transport de material lemnos, fără deținerea documentelor legale de proveniență. La scurt timp, polițiștii au identificat un bărbat, de 32 ani, din comuna Câmpuri, în timp ce transporta cu un autocamion cantitatea de 16 metri steri lemn foc fag și carpen, fără a deține documente legale de proveniență și transport. Față de cel în cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în sumă de 5000 lei, conform Legii nr 171/2010. Cantitatea de lemn, precum și autocamionul folosit pentru transportul acesteia au fost confiscate.

La data de 17 ianuarie a.c., polițiștii Secției 5 Cotești împreună cu  reprezentanții Gărzii Forestiere Focșani, au efectuat un control la societatea comercială care deține autocamionul depistat la data de 16 ianuarie a.c., iar în urma controlului efectuat, în depozitul societății nu a fost identificată faptic cantitatea de 98 m.c. material lemnos, diverse specii. În continuare se efectuează cercetări în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

La data de 18 ianuarie a.c., ora 14.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Reghiu au depistat un bărbat, de 25 ani, din comuna Reghiu, bănuit că ar fi tăiat ilegal și sustras 12 arbori de esență fag, din pădurea situată pe raza satului Șindrilari, comuna Reghiu. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori.

La data de 18 ianuarie a.c., ora 18.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tătăranu au depistat în flagrant un bărbat, de 26 ani, din comuna Tătăranu, în timp ce sustrăgea material lemnos, esență salcâm, din liziera de protecție aflată în extravilanul satului Tătăranu.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că au fost tăiați 9 salcâmi. În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

Mandat pus în aplicare de polițiști

La data de 18 ianuarie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au depistat un tânăr, de 19 ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Focșani a emis mandat de executare a pedepsei închisorii pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, fiind condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani închisoare cu executare. Acesta a fost încarcerat la Penitenciarul Focșani, în vederea executării pedepsei.

Radare

DN2-E85: Călimănești – Haret; Pufești – Domnești; Garoafa – Bizighești;
Golești – Garoafa; Golești – Focșani; Dumbrăveni – Urechești; Sl. Bradului -Obrejița; Urechești – Popești; Focșani; Mărășești; Adjud;
DN 23: Răstoaca; Vulturu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?