Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Vrâncenii, invitați să participe la manifestările prilejuite de împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române


    Consiliul Județean Vrancea îi invită pe vrânceni să participe la manifestările prilejuite de celebrarea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, manifestări care vor avea loc miercuri, 24 Ianuarie, în Piața Unirii din municipiul Focșani. Evenimentele vor debuta la ora 15.20 cu un exercițiu de Drill Team. De la ora 15.30 va avea loc un spectacol folcloric, iar între orele 16.00 – 16.30 vor avea loc: Trecerea în revistă a Gărzii de Onoare; Intonarea Imnului Național de către Marcel Pavel, Vlad Miriță și tenorul Andrei Lazăr; Moment evocator „Unirea Principatelor Române”, cu actorii Sebastian Stan, Vlad Rădescu, Sebastian Ioniță, Ioan Isaiu, Claudiu Istudor, Ștefan Dinu, Bogdan Jianu, Mihai Gheorghiu, Adrian Damian, Aureliu Surulescu, Adrian Curpene, Ion Dichiseanu, George Costin, Lucian Iancu. De la ora 16.30 vor avea loc discursuri ale oficialităților. De la ora 16.40 toți cei prezenți se vor prinde în tradiționala Horă a Unirii, iar în jurul orei 17.00 va avea loc retragerea cu torțe, eveniment care va încheia manifestările dedicate împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.
    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, și prefectul județului, Sorin Hornea, i-au invitat la manifestările ce vor avea loc în Piața Unirii pe președintele României, Klaus Iohannis, toți membrii Guvernului României, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Invitații au mai fost trimise membrilor Curții Constituționale, Consiliului Superior al Magistraturii, ambasadorilor acreditați în România, Patriarhiei Române, președinților de consilii județene, parlamentarilor și primarilor localităților vrâncene.
    Ziua de 24 ianuarie a fost declarată sărbătoare națională și ca urmare a demersurilor făcute în acest sens de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „A fost voința vrâncenilor în special și a românilor în general ca ziua de 24 ianuarie să devină sărbătoare națională fiind astfel recunoscut rolul pe care Vrancea l-a avut în realizarea Unirii Principatelor și importanța acestui eveniment care a stat la baza realizării Marii Uniri de la 1 decembrie 1918”, declara anul trecut președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?