Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

O galerie mexicană a vândut la licitaţie o coadă de dinozaur cu 96.774 de dolari


O coadă de dinozaur de 4 metri și 180 de kilograme a fost vândută la licitație cu 1,8 milioane de pesos (96.774 de dolari) într-o operațiune de ajutorare a persoanelor afectate de cutremurul din septembrie din Mexic, a informat Casa Morton citată de EFE miercuri. Descoperită în Maroc, coada de Atlasaurus a fost scoasă la vânzare de Pietra Gallery, specializată în fosile și achiziționată de un cumpărător anonim, a declarat pentru EFE Kristina Velfu, responsabila cu presa a galeriei.
Cumpărătorul va dona 400.000 de pesos (21.505 de dolari) Fundației Bancomer pentru reconstrucția școlilor avariate de seismele care au avut loc în statele mexicane Chiapas, Oaxaca, Morelos, México, Puebla și Ciudad de México, a explicat ea. Pe parcursul licitației au fost prezentate diferite oferte pentru coada de dinozaur, dar vânzarea s-a încheiat sub valoarea sperată, cu puțin mai mult decât prețul de pornire.
Potrivit galeriei, coada de dinozaur a avut nevoie de între 200 și 300 ore de muncă din partea paleontologilor marocani, care au curățat și a asamblat piesele într-un laborator din Utah, SUA. Atlasaurus a primit numele de la muntele Atlas din Maroc având în vedere că primul exemplar al acestui dinozaur a fost descoperit în această regiune; numele său înseamnă ‘Åžopârlă din Atlas’ și putea ajunge să măsoare 18 metri lungime și să cântărească 22 de tone. Este vorba de prima licitație în care este vândută o fosilă de dinozaur în Mexic, a cărui legislație interzice vânzările de acest tip când fosilele sunt descoperite în țară fiind considerate patrimoniu național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?