Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: Viorica Dăncilă, susținută de femeile social democrate din Vrancea


    Femeile social democrate din Vrancea salută și susțin nominalizarea europarlamentarului Viorica Dăncilă pentru funcția de prim ministru al României. Viorica Dăncilă ocupă la nivel național funcția de președintă a femeilor PSD-iste, iar din 2014, a fost aleasă deputat în Parlamentul European, pe listele PSD, pentru al doilea mandat, făcând parte din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților. „Femeile social democrate din Vrancea o felicită pe doamna Viorica Dăncilă pentru numirea în funcția de prim ministru. Suntem alături de dumneaei, conștiente fiind că aceasta este oportunitatea de a demonstra că femeile pot oricând să reprezinte cu responsabilitate, echilibru și succes România la cel mai înal nivel politic. Mult succes doamna prim ministru Viorica Dăncilă”, a transmis Rodica Boboc, deputat PSD de Vrancea și președinta femeilor social democrate din județ.
    Aproape 200 de femei au participat, în aprilie anul trecut, la lucrările Simpozionului regional despre discriminarea femeilor pe piața muncii organizat de Organizația Femeilor Social Democrate (OFSD) Vrancea, timp de două zile, la Focșani. Atunci, la eveniment a participat și președinta OFSD, europarlamentarul Viorica Dăncilă. „Sunteți cele mai minunate ființe ale țării noastre. Avem nevoie de dumneavoastră la bucurii dar mai ales la necazuri. Și vom face tot ce ne stă în puterea noastră să vă facem viața cât mai bună”, a spus președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan.
     Europarlamentarul Viorica Dăncilă le-a vorbit atunci celor prezenți despre „Directive europene și programe naționale privind egalitatea de tratament în câmpul muncii”. „La nivel european, diferența de salarizare între femei și bărbați este de 10%. Gândiți-vă că această diferență de salarizare se transpune în diferența de pensionare mult mai mare. Dacă ar fi să transform diferența de salarizare în zile lucrate, atunci am putea spune că femeile la nivel european lucrează cu 54 de zile mai mult decât bărbații fără a fi plătite. Este o situație care ar trebui tratată cu toată seriozitatea. La nivel național stăm mult mai bine. Diferența de salarizare este doar de 5%, ceea ce arată că s-au făcut pași importanți, dar că se mai pot face pași importanți și că putem să vorbim la un moment dat de egalitate”, a spus Viorica Dăncilă.
    De asemenea, o delegație a femeilor social-democrate vrâncene a participat, în perioada 24 – 27 august, la Școala de Vară a OFSD. Manifestarea are loc la Pavilionul Expozițional din Mamaia, iar tema prioncipală este prezentarea tradițiilor, obiceiurilor și portului popular românesc. Atunci, europarlamentarul Viorica Dăncilă, președintele Organizației Femeilor Social-Democrate, a anunțat că vrea să pună accent pe promovarea portului popular și a produselor tradiționale. „În premieră, vreau să vă spun că unul dintre subiectele pe care le vom aborda va fi un subiect foarte drag nouă, social-democratelor, și anume întoarcerea la tradiții, port popular și ceea ce reprezintă diversitatea în Uniunea Europeană, pentru că noi avem obiceiuri, tradiții, cântece, port atât de frumoase și e păcat să nu le promovăm și trebuie să le susținem și să le transmitem tinerei generații, așa cum alții ne-au transmis nouă acest lucru”, a afirmat Viorica Dăncilă.
    Președintele Klaus Iohannis a desemnat-o miercuri pe Viorica Dăncilă pentru funcția de prim-ministru, după ce a avut consultări cu partidele și formațiunile parlamentare și o întrevedere cu aceasta. Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară, astfel încât pe 29 ianuarie să fie dat votul de învestitură pentru Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?