Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Chris Hemsworth vorbește despre rolul său de soldat și tată de familie în filmul ”12 Strong”


Dilema unui soldat american, nevoit să-și lase acasă soția și copiii pentru a lupta împotriva talibanilor în Afganistan, este subiectul filmului ”12 Strong”, în care joacă actorul australian Chris Hemsworth pentru prima dată alături de soția sa, top-modelul spaniol Elsa Pataky. „Cred că până nu ai copii nu poți înțelege cu adevărat ce înseamnă să pleci de lână ei”, a declarat actorul într-un interviu acordat agenției spaniole EFE. „Îmi este tot mai greu, dar după acest film am început să-mi închipui ce ar însemna, nu să plec într-un turneu de promovare a unui film, ci să plec la război. Acești băieți nu știu când și dacă se vor mai întoarce vreodată. Am început să-i respect mai mult pe acei bărbați și femei soldat pentru ceea ce fac pentru țara lor”, a subliniat actorul.
Chris Hemsworth (Melbourne, 1983) a lăsat deoparte legendarul ciocan al personajului Thor pentru a conduce distribuția filmului de război ”12 Strong”, care va avea premiera vineri în SUA. Regizat de Nicolai Fuglsig, filmul îi mai are în distribuție pe actorii Michael Shannon și Michael PeÅ„a. Inspirat din fapte reale, ”12 Strong” prezintă misiunea primei echipe a forțelor speciale americane trimisă în Afganistan după atentatele din 11 septembrie 2001 de la New York pentru a lupta împotriva talibanilor.
Filmul relatează complexa operațiune militară a unor soldați care au aterizat pe un pământ ostil, care au fost nevoiți să se miște cu maximă precauție în mijlocul unei complicate rețele de triburi afgane și care au străbătut un teren foarte accidentat unde caii au avut un rol esențial în ofensive. Hemsworth a explicat că inițial nu a vrut să se alăture acestui film crezând că este vorba doar de un film de război. „Dar apoi am citit scenariul scris cu mult suflet. Prezintă în primul relațiile dintre soldați, dar cred că ceea ce m-a atras a fost legătura dintre populația locală afgană și acești soldați”, a subliniat el.
Această camaraderie și comuniune pentru a lupta împotriva „unei amenințări comune” l-a atras pe actor care a subliniat că ”12 Strong” răstoarnă în primul rând ideea greșită că oricine face parte din această lume (Afganistan) este terorist. „Pe de altă parte, estetica de îmbinare a misiunilor de cavalerie în stilul Primului Război Mondial cu armamentul și tehnologia de azi era un lucru nemaivăzut pe marele ecran. M-am gândit că va fi un film unic și impresionant din puncte de vedere vizual”, a mărturisit actorul.
Deși filmările în munții sălbatici din New México (SUA) și antrenamentul militar riguros au fost în sine o experiență, Hemsworth a explicat cât de impresionant a fost pentru el să stea alături de militari de elită care în viața reală au participat la această misiune, clasificată timp de mulți ani, și care acum au povestit cu modestie cele întâmplate. „Este vorbă de adevărată modestie. Ne place să vedem fapte eroice, să vedem oameni implicați în misiuni pline de eroism (…) însă cei care au participat nu se laudă cu astfel de fapte. Le consideră un lucru firesc și o datorie”, a explicat el.
Hemsworth a povestit despre „misiunea sinucigașă” în care talibanii au pus un preț pe capul lor și în care soldații americanii se prefăceau că vorbesc rusește, neștiind dacă aliații le erau dușmani sau prieteni. Membrii acestei forțe de elită „au avut încredere în propriile lor instincte”, în timp ce „examinau intelectual fiecare detaliu și fiecare situație”. Pe de altă parte, Hemsworth a rememorat senzația de ”șoc” și de ”incertitudine” pe care a simțit-o când au avut loc atentatele de la 11-S. „Îmi amintesc acea senzație confuză, ca și cum creierul meu nu putea procesa cele întâmplate. În acei ani terorismul era ceva pe care îl vedeai doar în filme, o idee de ficțiune. Nu reprezenta ceea ce reprezintă azi”, a explicat el.
Filmul ”12 Strong” a fost pentru Hemsworth și o ocazie fericită de a juca pentru prima dată alături de Elsa Pataky, care îi este soție atât în viața reală cât și pe marele ecran. Este un rol mic, dar care reușește să-l lege și mai mult sentimental pe actorul australian de rolul soldatului care își lasă în urmă familia. „A fost amuzant. Am exersat această relație și chimie pe care o transpunem pe ecran timp de șapte ani în familie”, a glumit actorul, referindu-se la actrița spaniolă cu care are trei copii. „Este vorba de dragoste, dacă nu ar fi existat această chimie, pe marele ecran ar fi fost cu adevărat o problemă”, a încheiat el râzând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?