Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Actriţa Carey Mulligan critică industria filmului pentru lipsa rolurilor feminine ofertante


Actrița Carey Mulligan a criticat industria filmului pentru lipsa rolurilor ofertante pentru femei, spunând că ”s-a săturat” să joace rolul soției sau al prietenei, informează joi Press Association. Actrița nominalizată la Oscar, în vârstă de 32 de ani, care joacă în noul serial de televiziune ”Collateral”, pe un scenariu semnat de Sir David Hare, a dezvăluit că a ales acest rol pentru micul ecran pentru că i-a oferit șansa de a juca ”o persoană interesantă, complexă, cu defecte”. ”Cele mai multe dintre actrițe se duc acolo unde scenariul este mai bine scris”, a spus Mulligan cu ocazia unei vizionări a serialului BBC. ”Filmele au tendința să ofere o mulțime de roluri principale extraordinare pentru bărbați, dar nu atât de multe pentru femei”, a adăugat actrița.
Dând drept exemplu seria HBO ”Big Little Lies”, Mulligan a spus că televiziunea creează de multe ori roluri diverse pentru femei, în timp filmele pentru marele ecran se străduiesc abia să stoarcă câte unul. ”Cred că este vorba de scenariu și de oportunități speciale pentru femei. Acesta este și cazul meu, vreau să joc cea mai interesantă, complexă și autentică persoană, iar personajele complexe și interesante din film sunt foarte, foarte rare.” ”Asta înseamnă, în principal, să mergi după scenarii grozave, să încerci să joci persoane autentice și să nu joci rolul prietenei, al soției”, spune actrița.
Mulligan a fost nominalizată la Oscar cu rolul din ”An Education”, pentru care a primit și un premiu Bafta, și a fost apreciată de critică pentru rolurile din ”Drive”, ”Shame”, ”Suffragette” și ”Never Let Me Go”. Actrița era însărcinată în timpul filmărilor serialului a cărui acțiunea se desfășoară pe durata a patru zile și relatează întâmplările care se succed după uciderea unui livrator de pizza. Personajul lui Mulligan, detectivul dur și încăpățânat Kip Glaspie, își propune să descopere adevărul întunecat din spatele crimei pe care refuză să o catalogheze ca pe un act absurd de violență.
Despre faptul că a jucat însărcinată, actrița spune că a avut dificultăți pe timpul filmărilor de noapte când ”bebelușul mă lovea în disperare”. ”A fost extrem de incomod”, a adăugat actrița. Scenaristul serialului, Sir David Hare, ale cărui realizări notabile includ ”The Reader” și ”The Hours”, spune că BBC a fost ”entuziasmat” când a aflat că filmul este și despre imigranții ilegali. El a adăugat că a simțit ”o responsabilitate enormă” pentru cei care sunt forțați să traverseze Mediterana așa cum sunt evocați în serial. ”Am fost foarte atenți să nu îi exploatăm sau să îi folosim asemenea oaselor cu care facem supă. Am vrut să redăm într-un mod adecvat această călătorie ca parte a unei drame contemporane”, a adăugat scenaristul.
Din distribuția serialului mai fac parte Billie Piper, John Simm și Nicola Walker.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?