Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Sute de amenzi aplicate de Poliția Locală Focșani în primele două săptămâni din 2018


    Polițiștii locali din Focșani au aplicat 190 de amenzi în valoare de peste 43 mii lei în ultima săptămână și au desfășurat mai multe activități de prevenire pe raza municipiului. În total, în primele două săptămâni din acest an au fost aplicate aproape trei sute de amenzi, cu o valoare a sancțiunilor de peste 65 mii lei. Activitățile polițiștilor locali au vizat domenii diverse, de la comunicări, somații, sancțiuni la regimul circulației rutiere până la verificarea curățeniei efectuate de firmele de salubrizare și ridicarea resturilor vegetale de pe străzile Focșaniului. Raportul săptămânal al activității polițiștilor locali arată că, în domeniul circulației rutiere, au fost vizate în special problemele de pe străzile Timotei Cipariu, Aleea Stadionului, Maior Ghe. Pastia, Piața Victoriei, Ecaterina Varga. Echipajele de poliție locală au mai verificat respectarea somațiilor trimise de Primăria municipiului Focșani, pentru ridicarea garajelor din străzile Cpt. Stoenescu și Ing. Ion Basgan unde vor fi realizate lucrări de reabilitare în acest an. În urma acțiunilor s-a constatat că proprietarii nu s-au conformat somațiilor. „Urmare a adresei Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA Sucursala Bacău, referitoare la construcțiile realizate în culoarele de protecție și siguranță pe teritoriul municipiului Focșani, au luat legătura cu reprezentantul Centrului de Exploatare Bacău și au stabilit o întâlnire pentru a identifica obiectivele construite în respectivele culoare”, precizează reprezentanții Poliției Locale Focșani.
    Un domeniu cu activitate intensă a fost cel de protecția mediului unde polițiștii locali au intervenit atât la sesizări dar și pentru a verifica modul în care sunt curățate terenurile din municipiu. Astfel, pe strada Garofiței a fost identificat un teren afectat de vegetație, s-a identificat proprietarul și i s-a trimis notificare cu privire la salubrizarea terenului iar pentru terenuri neîngrijite și pline de deșeuri de pe străzile Predeal, Crișana, Măgura și Aleea 1 Iunie au fost înaintate adrese către Primărie pentru identificarea proprietarilor. Au mai identificat un imobil, pe raza municipiului Focșani, aflat în stare de degradare, și au anunțat proprietarul, o persoană juridică, să remedieze deficiențele semnalate. De asemenea, a fost anunțată Direcția de Dezvoltare pentru salubrizarea străzii Aleea 1 Iunie, lângă turnul de apă, unde se aflau deșeuri abandonate de persoane necunoscute și vegetație crescută înaltă, precum și alte locații de pe domeniul public. Printre activitățile care au mai fost derulate se numără înștiințarea dispeceratului CUP Salubritate să ridice de pe domeniul public obiecte de mobilier abandonate, precum și deșeurile aflate lângă europubele de gunoi menajer aparținând blocurilor de locuințe.
Au fost acțiuni de patrulare în zonele unde se depozitează frecvent deșeuri pe domeniul public în vederea depistării persoanelor care abandonează deșeuri în loc nepermis, a fost verificată curățenia efectuată de firmele de salubrizare și ridicarea resturilor vegetale din Parcul Teatru.

1 COMENTARIU

  1. Domnilor de la Politia Locala,cand faceti o actiune in cartierul Sud,unde nesimtirea unor posesori de autovehicule a depasit limita?Nu exista trecere de pietoni pe care sa nu fie masina parcata.Pe trotuare la fel.Au inceput sa se suie si pe spatiile verzi.In locurile unde sunt trasate linii continue sunt in permanenta autoturisme.Am sunat mereu la Politia Locala,dar nu cred ca o sa mai fac asta.Intr-o seara am sesizat ca pe o trecere de pietoni era parcata o masina.Am fost sunat ulterior sa cobor pentru ca a venit un agent la fata locului.Acesta facea deja fotografii autoturismului parcat pe trecera de pietoni,Mi-a cerut sa prezint actul de identitate ,de parca eu eram cel certat cu legea.Desi facuse poze,a spus ca sesizarea nu se confirma.pentru ca nu ma legitimez.Nu este corect asta,pot avea probleme cu posesorul acelui autoturism,sa-mi avarieze autoturismul,sa fiu victima unor violente.Dar va promit ca-mi iau telefonul,filmez sau fotografiez autoturismele parcate in locuri unde nu au voie si ma prezint cu telefonul la sefii Politiei Locale sa decida dumnealor ce este de facut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?