Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

MApN: 3.500 de militari cu peste 600 de mijloace tehnice, pregătiţi să intervină în contextul avertizărilor meteo


Ministerul Apărării Naționale informează că 3.500 de militari, cu peste 600 de mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină în caz de necesitate, la nivelul întregii țări, în contextul avertizărilor meteorologice pentru marți și miercuri. „Suntem pregătiți să intervenim dacă va fi nevoie! Ca urmare a avertizărilor meteorologice pentru perioada 16-17 ianuarie 2018, ne-am luat toate măsurile pentru a putea interveni în caz de nevoie. 3.500 de militari, cu peste 600 de mijloace tehnice, sunt pregătiți pentru a interveni în caz de necesitate, la nivelul întregii țări”, precizează MApN pe pagina de Facebook.
Prim-ministrul interimar și ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a verificat, marți seara, la Centrul Național de Conducere Integrată, aflat în sediul Ministerului Afacerilor Interne, modul de implementare al măsurilor planului de intervenție pentru situații de urgență.
Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este pregătită să intervină cu utilaje de deszăpezire după intrarea în vigoare a Codului portocaliu de ninsori și viscol ce va afecta jumătate din țară, în timp ce pentru zona Iași, unde se așteaptă cele mai multe probleme în noaptea de miercuri spre joi, sunt disponibile 22.000 de tone de sare și 422 de utilaje, a declarat miercuri, Radu Munteanu, director general adjunct în cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
„Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere este pregătită și la acest Cod portocaliu, dar și la toate fenomenele care vor apărea în cursul acestei ierni. Noi, în acest moment, avem un stoc de 110.000 de tone de sare la nivelul întregii țări. O să mă refer cu date mai concrete pentru zona Iașiului, unde vor fi cele mai multe probleme în această noapte. Deci, în zona Iașiului, sunt în acest moment 22.000 de tone de sare în județele afectate de Codul portocaliu și 300 de tone de clorură de calciu. De asemenea, sunt pregătite să acționeze în această zonă 422 de utilaje, dintre care 17 freze, autofreze de îndepărtat zăpada. La nivelul întregii rețele de drumuri, în acest moment avem mobilizate 2.889 de utilaje”, a dat asigurări Radu Munteanu, într-o conferință de presă. Acesta a precizat că au fost aduse utilaje din nordul Regionalei Iași, respectiv județele Botoșani și Suceava, dar și din partea de sud, de la Buzău și Brăila.
La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Dragoș Titea a transmis cetățenilor că au la dispoziție trei numere de telefon la care pot semnala orice problemă cauzată de fenomenele meteo: 021.9360; 021. 264.33.33 și 0800.800.301. De asemenea, în cazul în care se vor înregistra întârzieri ale trenurilor cauzate de condițiile meteo nefavorabile, călătorii vor primi ceai fierbinte, precum și sandvișuri calde, dacă aceste întârzieri vor fi mai mari de 3 – 4 ore.
„Până astăzi, la nivel de țară, am avut șase drumuri naționale închise pe întreaga perioadă de iarnă, un drum închis din cauza deteriorării unui pod și un drum din cauza unei alunecări de teren, 34 de drumuri naționale cu circulația îngreunată din cauza alunecărilor de teren sau deteriorării carosabilului, șase drumuri naționale pe care se desfășoară lucrări de reabilitări, modernizări, întrețineri și reparații. La nivel național sunt 30 de drumuri naționale cu zăpadă, intervenindu-se cu un număr total de 1.085 de utilaje care au răspândit o cantitate totală 5.710,5 tone de material antiderapant”, a menționat Titea.
Reprezentantul MT a adăugat că până în prezent nu au fost probleme cauzate de vreme, iar circulația se desfășoară normal pe întreg teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?