Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Profesorii vor primi vouchere de vacanță în valoare maximă de 1.450 de lei


Cadrele didactice vor primi, începând cu luna martie 2018, vouchere de vacanță, după cum a anunțat ministrul Educației Naționale. Tichetele de vacanță vor avea o valoare de maximă de 1.450 de lei. Ceea ce trebuie să știe dascălii este faptul că aceste tichete sunt valabile doar pe teritoriul României și doar pentru titular, ele nefiind transmisibile.
Un alt aspect important este acela că aceste tichete vor putea fi folosite de mai multe ori. Concret, dacă cineva are vouchere de vacanță în valoare maximă de 1.450 de lei și alege să meargă într-o mini vacanță de 3 zile, poate cheltui 1000 de lei, să spunem, iar diferența poate să o folosească pentru o dată ulterioară. „În cazul voucerelor de vacanță este foarte bine că se dă posibilitatea să fie folosite pe etape. Un aspect important este și acela că ele nu sunt transmisibile și se pot folosi doar pe teritoriul României”, ne-a spus inspectorul școlar general adjunct Aurel Șelaru.
Prevederile legale privind acordarea tichetelor de vacanță cadrelor didactice au intrat în vigoare din septembrie 2017, ceea ce înseamnă că fiecare unitate de învățământ a trebuit să prevadă bani și pentru acest capitol. Ministrul Educației a anunțat că sunt bani pentru acordarea tichetelor și că, cel mai probabil, în luna martie vor fi și distribuite. „Începând cu luna viitoare, vom deschide finanțarea pentru voucherele de vacanță. Avem 390 milioane de lei, pe care, conform legii, trebuie să îi acordăm până în luna noiembrie. În luna februarie vom face deschiderea, urmând ca, în funcție de cum se organizează inspectoratele școlare, în lunile martie, aprilie, mai – eu aș vrea ca în luna martie – să fie plătite toate voucherele de vacanță pentru toți profesorii, pentru ca așa ne-am angajat prin programul de guvernare. Așa avem banii prinși în buget și, din perspectiva finanțării, nu avem o problemă”, a precizat ministrul Liviu Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?