Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Ministerul Muncii: 59.527 de locuri la tratament balnear, repartizate pe 19 serii de trimitere, în 2018


Numărul maxim de locuri la tratament balnear asigurat pentru 2018 în unitățile de tratament proprietate a Casei Naționale de Pensii Publice este de 59.527, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Muncii și Justiției Sociale. Nota de fundamentare a proiectului precizează că în Legea nr. 3/2018 – Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018 sunt prevăzute sume cu această destinație în valoare de 344,237 milioane lei.
„Din această sumă vor fi asigurate maximum 59.527 locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii în unitățile de tratament balnear, proprietate a Casei Naționale de Pensii Publice, iar diferența de locuri se va stabili în urma finalizării procedurii de achiziție, derulată cu respectarea prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare, și cu respectarea prevederilor Hotărârii nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție publică din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice”, se menționează în Nota de fundamentare.
Astfel, la numărul de locuri prevăzut se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2018, numărul de locuri la tratament balnear contractat cu alți operatori economici interesați, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcție de prețurile ofertate pe bilet. Å¢inând seama de caracterul social al activității de trimitere la tratament balnear, pentru asigurarea prestațiilor pentru un număr cât mai mare de beneficiari, CNPP va stabili un preț maxim/bilet. Pentru anul 2018, tariful maxim acceptat pentru un bilet de tratament balnear este de: 1.684 lei/bilet, la categoria 2 stele și 1.764 lei/bilet, la categoria 3/4 stele. Pentru biletele de tratament balnear, locurile contractate se vor repartiza pe maximum 19 serii de prezentare, cu o durată de 16 zile. Prețul biletului de tratament balnear va include tariful pentru 12 zile de tratament.
Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, cu caracter reparatoriu, va fi de maximum 15% din totalul numărului de bilete. În perioada unui an calendaristic, persoana îndreptățită poate beneficia de un singur bilet de tratament, iar distribuirea biletelor de tratament balnear se va face de către Casa Națională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?