Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Una din patru femei suferă de probleme de sănătate mintală în timpul sarcinii (studiu)


Viitoarele mame ar trebui să strălucească de fericire, însă un studiu realizat în Marea Britanie a descoperit că un sfert dintre gravide se confruntă cu probleme de sănătate mintală în timpul celor nouă luni de sarcină, relatează The Independent. Oamenii de știință de la King’s College din Londra au realizat cercetarea pe 545 de femei gravide care au luat parte la consultațiile prenatale în perioada noiembrie 2014 – iunie 2016.
În timpul examenelor medicale, personalul specializat le-a pus femeilor două întrebări privind starea lor psihică, o metodă care s-a dovedit extrem de eficientă în vederea identificării problemelor de sănătate mintală. Rezultatele au fost surprinzătoare și reflectă necesitatea includerii în cadrul consultațiilor medicale a unor evaluări ale stării emoționale a femeilor însărcinate. Conform rezultatelor, una din patru gravide care au participat la cercetare manifesta probleme de sănătate mintală. 11% dintre femeile participante la studiu sufereau de depresie, 15% se confruntau cu stări de anxietate, 2% aveau tulburări de alimentație, iar 2% manifestau tulburări obsesiv-compulsive. De asemenea, multe dintre gravide prezentau o combinație a mai multe dintre aceste probleme, menționează sursa citată.
Studiul, condus de Louise Howard, profesoară în cadrul King’s College, a urmărit să contribuie la sensibilizarea comună cu privire la problemele de sănătate mintală cu care se confruntă femeile gravide și să demonstreze cât de ușor pot fi acestea identificate și tratate. Abordarea acestor probleme pe parcursul perioadei de graviditate este importantă deoarece ”tulburările mintale din timpul sarcinii sunt asociate cu efecte negative pentru femei, sarcină, fetus, bebeluș, copil și adolescent”, după cum se menționează în cercetarea publicată în British Journal of Psychiatry. ”În practica clinică, personalul medical trebuie să identifice problemele mintale cu care s-ar putea confrunta o femeie gravidă, nu doar tulburările de dispoziție care până recent au reprezentant principala preocupare”, a subliniat Howard. ”Femeile ar trebui întrebate despre starea lor emoțională de către un personal medical care manifestă obiectivitate și susținere, în timpul tuturor contactelor din timpul sarcinii și după naștere”, a adăugat aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?