Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Doi dintre tinerii bănuiți că „prădau“ locuințe din Petrești și Focșani, arestați preventiv


Doi dintre tinerii reținuți marți seara de politiștii de la Biroul de Investigații din cadrul Poliției Municipiului Focșani, în dosarul spargerilor de locuințe din satul Petrești, comuna Vînători, și din Focșani, au ajuns aseară în fața magistraților de la Judecătoria Focșani cu propunere de arestare preventivă. În total, politiștii au reținut cinci tineri, dar trei dintre ei nu au mai ajuns la instanță pentru că procurorul a dispus măsura controlului judiciar.
Aseară, pe numele celor doi bărbați care au ajuns la instanță au fost emise mandate de arestare preventivă pentru câte 30 de zile. „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Dispune arestarea preventivă a inculpaților: – T(…) Florin (…), cercetat în stare de reținere, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (…) (5 fapte ), (…) C(…) Dan, cercetat în stare de reținere, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (…) (5 fapte) (…) începând cu data de 13.12.2017 și până la data de 11.01.2018 inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 13.12.2017, ora 17:50”, se arată în hotărârea magistraților de la Judecătoria Focșani. Unul dintre tinerii arestați este din Tulcea, iar celălalt din comuna Răcoasa. Acesta din urmă a mai fost cercetat în trecut pentru fapte similare.
Cei cinci tineri au fost luați pe sus de polițiștii Biroului de Investigații Criminale marți dimineață, atunci când au fost efectuate tot atâtea percheziții la locuințele lor. În imobilele percheziționate, oamenii legii au găsit o parte din bunurile sustrase. Polițiștii spun că spargerile au fost date în perioada septembrie-noiembrie a.c., hoții intrând în casele oamenilor în special pe timpul nopții. Prejudiciul creat în urma comiterii infracțiunilor a fost estimat la suma de 17.000 lei, oamenii legii reușind să recupereze mai bine de jumătate din bunurile sustrase.
Hoții furau din casele pe care le spărgeau scule și unelte electrice, bunuri de uz casnic, dar și aparaturtă electronică. În dosar se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tăinuire. Tinerii au vârste cuprinse între 17 și 35 de ani. „La data de 12 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani și din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Golești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, au efectuat 5 percheziții, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unor dosare penale care vizează patru bărbați, de 24, 25, 29 respectiv 35 ani și un minor, de 17 ani, din comuna Răcoasa și din județul Tulcea, bănuiți de săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat și tăinuire. Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie-noiembrie a.c., persoanele bănuite ar fi pătruns, pe timpul nopții, prin efracție în 5 locuințe, de pe raza municipiului Focșani și a localității Petrești, de unde ar fi sustras scule și unelte electrice, obiecte de uz casnic precum și aparatură electronică. Prin activitatea infractională, ar fi fost cauzat un prejudiciu de 17000 lei, iar în urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au recuperat circa 60%. Cei în cauză au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Focșani, pentru audieri, fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și tăinuire. (…) La acțiune au participat și polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Panciu și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea”, au transmis, marți seara, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?