Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

GALERIE FOTO: Elevii Școlii Alexandru Vlahuță și cei ai Colegiului Auto, din Focșani, au citit împreună


La Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță din Focșani a avut loc o activitate în parteneriat cu liceenii de la Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia, prin care s-a confirmat faptul că plăcerea de a citi încă mai există în rândul adolescenților și că tehnica nu reușește să ne priveze complet de necesitatea imperioasă a fiecăruia dintre noi de a deschide o carte și de a ne lăsa purtați de universul ei captivant. Activitatea a făcut parte din proiectul educațional „Să citim împreună” și s-a desfășurat în cadrul parteneriatului încheiat între cele două instituții școlare, având ca scop cultivarea gustului pentru lectură, dezvoltarea gândirii critice și familiarizarea cu actul lecturii în rândul elevilor.
Conform datelor furnizate de coordonatorii activității, profesoara Liliana Foarfecă, împreună cu directoarea Școlii Alexandru Vlahuță, Valy Èšigănuș, cartea a fost în centrul atenției pentru toți elevii implicați. Pe cei de la liceu, operele literare i-au atras prin faptul că au putut fi dramatizate și apoi puse în scenă sub îndrumarea profesorilor coordonatori, prilej cu care și-au etalat talentul de veritabili actori. Pentru elevii clasei a VI-a C, cărțile au rostul de a forma individul și de a-i oferi modele de viață. De lucrul acesta și-au dat seama lecturând câteva texte canonice. Pe alții, volumele lui Harry Potter i-au fascinat prin acea lume fantastică și prin puterea de a le provoca imaginația.
La derularea acestei activități au luat parte și profesoarele Alina Manea și Mihaela Zară, bibliotecarii școlari Andreea Voineag și Adriana Bran, directorul Colegiului Auto Traian Vuia, Elena Luminița Balaban, și consilierul educativ Tescaru Mausi Vișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?