Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Un scurtmetraj realizat de Paul McCartney descurajează consumul de carne o zi pe săptămână


Paul McCartney a prezentat pe platformele digitale un scurtmetraj, care sprijină mai vechea sa inițiativă ‘Meat free monday’, prin care adresează o invitație lumii întregi să renunțe la consumul de carne o zi pe săptămână (simbolic luni), pentru prezervarea planetei, relatează EFE. „Agricultura animalieră este responsabilă de eliberarea în atmosferă a uriașe cantități de gaze cu efect de seră, necesită niveluri tot mai puțin sustenabile de pământ, apă și energie și este unul din principalii factori de degradare a mediului și a schimbărilor climatice”, asigură muzicianul care este de asemenea narator.
Sub numele de ‘One day a week’ (O zi pe săptămână), această producție beneficiază de colaborarea fiicelor sale, Mary și Stella McCartney, care au lansat deja în 2009 alături de tatăl lor inițiativa ‘Meat free monday’.
Impresionantele imagini luate din aer de fotograful francez Yann Arthus-Bertrand ilustrează cuvintele sale pe parcursul a cinci minute în acest scurtmetraj care a beneficiat de asemenea de susținerea actorilor Emma Stone și Woody Harrelson. „Ce putem face ca indivizi? Există un mod simplu dar semnificativ pentru a proteja planeta și populația ei, pe care îl putem pune în practică o dată pe săptămână, o zi în care să nu consumăm produse de origine animală”, explică artistul, vorbind despre „impactul uriaș” pe care l-ar avea acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?